alguiareEl festival aeri Lleida Air Challenge, que s’ha celebrat aquest matí a l’aeroport de Lleida-Alguaire, s’ha consolidat i ha incrementat el número d’activitats. Durant tot el matí, el cel de l’altiplà d’Alguaire ha estat l’escenari de nombroses exhibicions i demostracions com les d’aeromodelisme, parapents amb motors, ultralleugers, salts de paracaigudistes, planejadors o paratrikes, entre d’altres. Un dels vols que més expectació ha aixecat ha estat el de patrulla italiana que pilotava un conjunt de quatre avionetes que han fet diverses acrobàcies, o la simulació d’atac aeri, novetats destacades d’enguany.
 
En paraules del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, “el Lleida Air Challenge està consolidat”, malgrat que el festival ha tingut prop de 4.000 espectadors, una xifra una mica inferior a la de l’edició de l’any passat. Segons Farré, aquest descens s’ha degut en bona part a les altes temperatures viscudes aquest matí a Alguaire, que han fregat els 40ºC. El delegat del Govern ha anunciat que, precisament per evitar aquest factor advers, l’any vinent el festival s’avançarà un mes i mig fent-lo coincidir pels volts de la Festa Major de Lleida, al mes de maig, en una data encara per determinar. Per facilitar-ho, la Copa del món d’Air Race 1 també avançarà el seu calendari.
 
Per altra banda, Farré ha valorat molt positivament la millora d’aspectes com la visibilitat del públic, amb la gran pantalla habilitada per al públic, les zones de restauració i de descans, així com el volum d’activitats i l’encadenament entre elles que ha permès que el cel de Lleida-Alguaire estigués ocupat en tot moment i no s’hagin produït temps morts. En aquest mateix sentit també s’ha manifestat Miquel Vila, director del Lleida Air Challenge, que ha emfatitzat la manca d’incidents i la bona coordinació de tot el festival.
 
Air Race 1
 
El Lleida Air Challenge també ha incorporat les espectaculars curses de l’Air Race 1, que permeten veure competir a vuit avions volant simultàniament. La cursa l’ha guanyat el suec Thom Richard, que ja es va proclamar campió de la primera prova del Campionat del món celebrada fa tres setmanes a Monastir (Tunísia). Richard encapçala la classificació provisional de la general. Els altres llocs del podi els han ocupat el francèsChristian Guilie i Steve Temple, dels Estats Units, pel que fa a la categoria Gold. A la categoria Silver, el guanyador ha estat el francès Guy Chereay, seguit per l’escocès Des Hart i pel també francès Stanislas Damiron.
 
Pel director de l’Air Race 1, Jeff Zaltman, Lleida-Alguaire és l’escenari ideal per celebrar una de les curses puntuables de la Copa del món i ha remarcat la bona organització, el bon ambient viscut entre els pilots i l’espectacularitat de les curses, que han sigut especialment ràpides i amb un frec a frec entre els avions de l’equip francès encapçalat per Guilie i de l’equip suec capitanejat per Richard. L’Air Race 1 es decidirà a Reno, els Estats Units el proper 20 de setembre.
 
El Festival Lleida Air Challenge està organitzat per Aeroports de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Delegació del Govern a Lleida i de la resta dels membres de la Taula Estratègica de l’aeroport de Lleida-Alguaire, així com també de l’Agència Catalana de Turisme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada