llagutLa parròquia d’Andorra la Vella ha viscut un matí aquest dissabte amb bon temps, després que aquest divendres la pluja espatllés la lectura del pregó. A part del ball de sardanes a la plaça del Poble, el ball de gegants o el mercat de la fira, el programa també ha previst aquest dissabte l’acte de bateig del llagut que el poble de Sant Pol de Mar va regalar a Andorra la Vella i que s’ha instal·lat a l’avinguda Tarragona de la capital. La història d’agermanament entre la vila catalana i l’andorrana va començar fa trenta anys amb les colles geganteres i fa cinc anys es va institucionalitzar amb un agermanament. El bateig de la barca, amb la presència de les corporacions i els visitants, ha inclòs els parlaments del cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, i l’alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i una lectura d’un conte de Josep Mestres que explica l’arribada de la barca a les terres andorranes.

Aquest dissabte Andorra la Vella ha viscut una jornada de Festa Major amb el bateig del regal d’un llagut per part de Sant Pol de Mar col·locat a l’avinguda Tarragona de la capital. L’acte, qualificat de “molt emotiu” per part del cònsol major, Jordi Minguillón, ha servit per recordar l’estima entre dues localitats agermanades des de fa anys.

L’amistat entre Sant Pol de Mar i Andorra la Vella va començar entre les colles geganteres de les dues viles i ha adquirit un caràcter més institucional en certificar l’agermanament fa cinc anys. “És un plaer trobar-nos amb bons amics”, ha explicat Minguillón, després de l’acte de bateig, que ha consistit en la lectura d’uns parlaments, una història de ficció sobre l’arribada de la barca a Andorra i una ruixada de vi sobre la fusta del llagut.

El conte que ha acompanyat la barca, de Josep Mestres, és un petit relat de com ha arribat el llagut de Sant Pol de Mar a Andorra la Vella. Amb tots els detalls, explica un viatge Llobregat amunt, deixant enrere les muntanyes de Montserrat, fins a arribar a aigües del Valira. La barca, diu la història, vol que a l’hivern la cobreixi la neu, i així serà, perquè romandrà instal·lada a la vora del Valira, a l’avinguda Tarragona.

“Li donem voltes a veure què podríem regalar a Sant Pol”, ha avançat el cònsol Minguillón, que vol trobar un obsequi per tornar el gest a Sant Pol. “Hem de veure què trobem que sigui característic d’Andorra la Vella i es pugui posar en una plaça”, ha afegit.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada