El  Lectorat de català de Praga es reconvertirà en el Centre Carlemany de Llengua Catalana per tal de “garantir la presència andorrana a Praga”, com ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca. El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l’acció amb l’objectiu de dinamitzar la vida acadèmica en català i consolidar la tasca feta a través del lectorat els darrers 30 anys. Amb la reconversió s’oficialitzaran tres assignatures més, es contractaran els professors titulars d’aquestes assignatures i se cedirà permanentment per part de la Universitat Carolina una aula per difondre el català.

El Lectorat de català de Praga es reconvertirà en el Centre Carlemany de Llengua Catalana per tal de “garantir la presència andorrana a Praga”, com ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca. El consell de ministres ha aprovat aquest dimecres l’acció amb l’objectiu de dinamitzar la vida acadèmica en català i consolidar la tasca feta a la capital de la República Txeca a través del lectorat els darrers 30 anys.

Cinca ha indicat que la reconversió implicarà l’oficialització de tres assignatures més perquè els estudiants rebin crèdits universitaris a partir d’aquest mes d’octubre. A més, ha afegit que es contractaran els professors titulars d’aquestes assignatures (col·laboradors actius del lectorat) perquè disposin d’un contracte de prestacions amb la Universitat Carolina de Praga. A més, la universitat txeca també cedirà de manera permanent una aula per difondre el català i la resta d’assignatures vinculades al lectorat. Totes les assignatures, les ja existents i les de nova creació, seran adaptades al nou pla acadèmic universitari.

El Lectorat de català a Praga fou una iniciativa creada el 1991 pel Govern d’Andorra i la seva oferta (cursos, cultura, certificats…) és oberta i gratuïta. El ministre portaveu ha recalcat que la nova estructura compta amb el suport del govern txec i de la Universitat Carolina i que els organismes txecs han valorat de manera positiva la tasca realitzada pel lectorat a favor de la llengua catalana i Andorra, recomanant la seva integració en un centre cultural i lingüístic més ampli.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada