El laboratori de l’hospital processa 8.000 mostres al mes

laboratoriEn el laboratori de l’hospital, que ha rebut el certificat d’excel·lència amb l’acreditació UNE-EN ISO 15189 concedida per l´ENAC espanyola, es processen entre 250 i 300 mostres al dia, el que és el mateix, 8.000 al mes, entre sang, orina i altres de biològiques.

Un cop la mostra és en aquest espai es distribuirà cap a l´àrea adequada tenint en compte la prescripció facultati i si és una urgència. En el primer cas els resultats poden estar llestos en qüestió de minuts i fins a un màxim d´una hora i mitja, sinó se sol tenir el mateix dia tret dels casos que les proves han de viatjar fora.

Actualment l´activitat del laboratori clínic de Nostra Senyora de Meritxell augmenta. Un fet que, en part, s´atribueix a la confiança del pacient que ara a més sap que les seves proves han estat analitzades seguint estàndards de gran exigència internacional.

“Això dóna confiança als pacients i als metges que els tracten. Saben que els resultats obtinguts són fiables i que el laboratori pot donar el servei que metge i pacient necessiten”, indica Antoni Pérez, cap de Servei de Laboratori Clínic HNSM.

Ara les nostres proves estan més documentades. Un exemple: el de microbiologia.

L’activitat del laboratori Clínic ha evolucionat amb la societat. Després d’un retrocés, l’any passat entre un 1 i un 2%, enguany s’estan recuperant les xifres i en part diuen és per la confiança que ha aconseguit generar el centre hospitalari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.