El jutge imputa els pares de la Nadia per exhibicionisme, provocació i explotació sexual

El  jutge de la Seu d’Urgell encarregat del cas Nadia ja ha resolt què fa amb els pares de la menor, investigats ara per presumptes delictes de caire sexual. Després de la compareixença dels dos investigats, el jutge ha decidit obrir un nou procediment per esbrinar els delictes d’exhibicionisme, provocació sexual i explotació sexual. En aquesta nova causa Fernando Blanco i Margarita Garau tenen la condició d’investigats, el que abans es coneixia com a imputats, segons ha informat avui TV3.

El magistrat també ha decidit que el pare continuarà a la presó, però el jutge ha decidit que la mare no hi ingressi.

D’altra banda, el magistrat ha acceptat que la Generalitat sigui acusació particular en el delicte d’estafa. De moment, no hi ha cap altra personació.

Fernando Blanco i Margarita Garau han comparegut als jutjats de la Seu d’Urgell per donar explicacions sobre les fotografies amb contingut sexual en què surt la menor. Segons l’advocat, els pares han explicat que no hi ha cap imatge que tingui un caràcter “pornogràfic ni sexual”. Per això, assegura, no s’han sol·licitat mesures cautelars. La policia, però, investigarà els altres dispositius d’emmagatzematge digital de la família per veure si hi ha més imatges similars.

Un matí als jutjats

La mare ha arribat poc abans de dos quarts de 10 del matí. Ni ella ni el seu lletrat han fet declaracions a la seva arribada. Deu minuts després han arribat el jutge i la fiscal. La declaració de Margarita Garau davant el jutge ha començat poc abans de tres quarts d’onze del matí.

El pare de Nadia, Fernando Blanco, ha arribat a les 11 del matí al jutjat de la Seu d’Urgell en un vehicle dels Mossos d’Esquadra, que l’ha traslladat de la presó de Lleida, on està ingressat.

El pare de la Nadia està en presó provisional a la presó de Lleida i la mare està en llibertat, però ha perdut la custòdia de la nena, que ara està amb un familiar de la mare.

Unes fotografies en un llapis de memòria

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu, que investiga la suposada estafa en els donatius per al tractament de la menor,  ha obert una nova línia d’investigació després que els Mossos van trobar fotografies en un llapis de memòria del pare. En aquestes imatges apareix la menor despullada o veient els seus progenitors al llit mentre mantenien relacions sexuals. Els dos progenitors hauran d’explicar al jutge per què la nena hi apareix i l’ús que s’ha fet d’aquestes imatges.

♦ El jutge del cas Nadia diu que les fotos de la menor despullada “no són innocents”

Els Mossos d’Esquadra també van trobar instantànies que, segons el jutge, no es poden considerar les típiques fotografies innocents que qualsevol pare pot tenir del seu fill quan és petit. Aquest material es va trobar en un llapis de memòria que portava el pare en el moment de la detenció.

L’advocat de la parella s’ha plantejat abandonar la defensa del pare i centrar-se en la de la mare, que és qui més possibilitats té de recuperar la custòdia de la nena.

La Generalitat ha decidit presentar-se com a acusació particular en aquest cas, segons ha informat TV3.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.