El  titular del jutjat d’instrucció número 1 de la Seu d’Urgell, que instrueix el cas Nadia Nerea, ha fixat una fiança de 1.224.968,19 euros per als pares de la menor per fer front al possible frau comès.

Segons ha informat la cadena SER, és una fiança solidària, com a responsables civils, en proporció al volum econòmic del presumpte frau que haurien comès. Si no poden afrontar aquesta xifra de diners, la justícia procedirà a l’embargament dels seus béns -que encara està detallant-. És una mesura per assegurar, també, que els possibles perjudicats en aquesta estafa puguin reclamar danys i perjudicis.

El jutge que investiga els pares de Nadia Nerea per un presumpte delicte d’estafa en els donatius recaptats per al tractament mèdic de la seva filla, d’onze anys, que pateix una malaltia rara (tricotiodistrofia), i que finalment no es van destinar a aquesta finalitat, ni a tractaments o operacions, que no es van dur a terme. Segons la investigació, Fernando Blanco i Marga Garau van recollir 918.000 euros, i d’ells se n’haurien gastat prop de 600.000 suposadament per portar un ritme de vida de luxe.

El jutge instructor també ha desestimat el recurs que va presentar l’advocat contra la presó preventiva de Fernando Blanco per les mateixes raons que va ordenar empresonament: per la possibilitat de destruir de proves i pel risc de fuga. També ha desestimat el recurs per tornar la pàtria potestat de Nadia Nerea a la seva mare, que està en llibertat amb càrrecs. L’última paraula sobre aquests recursos encara la té l’Audiència de Lleida.

Text: Cadena SER; Foto: Facebook

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada