El jutge De la Mata ha acceptat la petició de la fiscalia espanyola i ha retirat avui el passaport a Jordi Pujol Ferrusola perquè considera que blanquejava capitals de suposat origen criminal a l’estranger, en un entramat que hauria passat també per Andorra.
Després de la declaració del seu pare, l’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i que la seva mare, Marta Ferrusola, es negués a fer-ho aquest dimecres, ahir va ser el torn del primogènit Jordi Pujol Ferrusola, Júnior, davant el jutge de l’audiència espanyola José de la Mata. En la compareixença, que va sobrepassar les quatre hores, Júnior va mantenir que els diners d’Andorra provenien de l’herència del seu avi Florenci i que la suma va augmentar gràcies a la gestió financera.

El magistrat del Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’audiència espanyola, però, considera que les societats instrumentals de Pujol Ferrusola tenien com a finalitat “canalitzar capitals de suposat origen criminal per fer inversions i despeses a Espanya i a l’estranger”, com explica a la interlocutòria datada avui mateix. De la Mata creu que “en cap dels casos s’ha aportat el més lleu indici que justifiqui la preparació, realització i seguiment” de les suposades tasques d’assessorament que l’haurien portat a facturar més d’onze milions d’euros i que, per tant, “es va simular la contractació” de Júnior.

Per tot plegat, el jutge ha adoptat mesures cautelars contra Pujol Ferrusola retirant-li el passaport i prohibint-li la sortida d’Espanya, ja que considera que va “faltar a la veritat” i que hi ha risc d’ocultació, alteració o destrucció de proves rellevants. De la Mata vol impedir així trobades entre Júnior i els seus contactes a Andorra i altres països perquè no interfereixi en les “activitats d’auxili judicial internacional” de jurisdiccions on ha desenvolupat activitats i manté relacions. Pujol Ferrusola haurà d’acudir setmanalment al jutjat més proper al seu domicili.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada