ioncles 1

Incident en la celebració d´un judici per un atropellament mortal el 2011 a Incles en què va morir un jove argentí que caminava de nit per la carretera. Els germans de la víctima, després del judici, han agredit l’acusat a cops de puny als passadissos de la Batllia i han estat detinguts. L’autor de   l´accident, acusat d´homicidi per imprudència i omissió de socors, ha declarat que va confondre el jove amb una bossa d’escombraries.

Tot i que el cas comportava una certa tensió, el judici per l´atropellament mortal d´un jove argentí a Incles el 2011 s’havia celebrat amb tranquil·litat. La família de la víctima, pares i germans arribats des de l’Argentina, han presenciat serens la vista. La situació ha canviat radicalment en acabar. Als mateixos passadissos de la Batllia, a les portes de la sala de vistes, els germans del jove mort han agredit l´acusat amb cops al cap i el cos. I allà mateix, per ordre del president del Tribunal de Corts, han estat detinguts i posat a disposició de la Batllia.

Durant el judici, l´acusat havia declarat que no va poder esquivar un obstacle que es va trobar a la carretera, al qual va trepitjar. Li va semblar, ha reiterat, una bossa d’escombraries i per això va anar a donar avís al servei de circulació de Canillo perquè la retiressin. Mentrestant, una altra conductora sí va esquivar el cos i va avisar la policia.

La fiscalia considera que l´acusat va cometre un homicidi per imprudència greu per no estar prou atent a la conducció i circular amb excés de velocitat i ha demanat dos anys de presó, part condicional i la retirada del carnet durant 4 anys.

L´acusació particular també l’acusa d´omissió de socors i sol·licita la pena màxima, sis anys de presó ferma i sis de retirada. La defensa en demana l´absolució en considerar que l´accident era inevitable, en part perquè el jove, que havia begut, anava vestit de fosc pel mig de la carretera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada