El judici contra Carine Montaner, al juny

Carine Montaner, presidenta del Grup Parlamentari d'Andorra Endavant
Carine Montaner, presidenta del Grup Parlamentari d’Andorra Endavant (Consell General)

El judici a la presidenta del grup parlamentari Andorra Endavant, Carine Montaner, per revelar el sou de l’exconseller general, Ferran Costa, s’ha fixat per al 18 i 19 de juny. En el mateix, declararan Marc Magallón, Roser Suñé i Sílvia Ferrer a petició de la mateixa Montaner.

Tot i que Ferran Costa va retirar la querella, el judici contra Carine Montaner se celebrarà a finals del mes de juny. Cal recordar que el fiscal demana dos anys de presó i dos d’inhabilitació per revelació de secrets per haver fet públic el salari de l’aleshores president del grup parlamentari liberal.

Montaner explica que el divendres, 22 de març, el seu advocat va presentar un escrit d’al·legacions en què es trasllada la seva versió dels fets. Ella defensa que únicament va fer saber la informació a l’esfera política i que va alertar de la situació a la síndica general, Roser Suñé. Al dossier, que assegura que és sòlid, assenyala que era la seva obligació legal i política i que mai va presentar la informació als mitjans de comunicació.

Al dossier també es fa referència a la legislació europea, i s’hi indica que els qui denuncien una disfunció del sistema estan protegits. Montaner explica que s’ha previst fer un recurs, i les pròximes setmanes s’enviarà una carta a l’ECRI i al GRECO “perquè se sàpiga què està passant a Andorra”.

[do_widget id=category-posts-pro-64]