El jove rus Valemtin Kovalev guanya el 6è Concurs Internacional de Saxo d’Andorra

El jurat del 6è Concurs Internacional de Saxo d’Andorra ha proclamat guanyador el jove rus Valemtin Kovalev. El francès Maxime Bazerque i la japonesa Rui Ozawa s’han classificat en segon i tercer lloc.

Enguany, el jurat ha estat presidit per Jean-Denis Michat i format pels espanyols Nacho Gascón i Mariano García, el rus Nikita Zimin i els francesos  Cristophe Grèzes i Claude Delangle. Aquest darrer també ha estat enguany el president d’honor del tribunal que ha decidit pràcticament per unanimitat els tres primers classificats.

El jurat ha destacat l’elevat nivell mostrat pels concursants tot i la complexitat de les partitures que han hagut d’interptetar:  el ‘Bab Boujiloud’, de Jean-Charles Richard, escrita específicament per a la fase final del concurs; i la ‘Rhapsodie’, de Claude Debussy, per a saxòfon alt i orquestra de cordes i arpa que l’ONCA ha interpretat amb els sis finalistes d’aquesta sisena edició del concurs.

La gala ha estat presidida per la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, que ha estat l’encarregada de fer entrega del primer premi. La directora de Cultura del Govern, Montserrat Planelles, ha entregat el premi al segon classificat, i el director de nous productes d’Andorra Turisme, Enric Torres, a la tercera classificada