Mascotes: El Jack Russell Terrier

jack russell terrier

Aquesta raça de gossos és originària de Gran Bretanya, quan cap al 1800 el reverend John Russell va voler crear un gos que pogués córrer amb els seus foxhounds i rastrejar les guineus, però que a més pogués cavar la terra darrera d’altres preses de caça.

Així, el Jack Russell Terrier és un gos actiu, amb cos flexible i àgil, fort, intrèpid i molt segur. També és molt simpàtic i intel·ligent, però el seu caràcter és tossut i inquiet. Per això, aquest gos quan viu en un pis i no pot desenvolupar les seves habilitats es frustra i es dedica a perseguir cotxes, guardar gelosament algun objecte, caçar ocells o insectes i cavar forats al jardí.

A causa del seu temperament fort sovint s’enfronta a gossos molt més grans que ell, sobretot si són del seu mateix sexe, i com que és molt intel·ligent contínuament intenta sobrepassar límits, per això és important que el seu amo demostri fermesa i estigui atent al seu comportament.

A més, com que no tolera gaire que el toquin i manipulin, no és gaire recomanable si a casa viuen nens petits.Tot i això, és un gos molt afectuós, fins el punt que pot mostrar-se possessiu amb les persones de la seva família i mostrar agressivitat cap a tercers.

Per Redacció / Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES