El handicap condiciona la participació de Marc Carol-Evgeniy Makushin a Alcanyís

marc carol

Marc Carol-Evgeniy Makushin al volant del Seat León de l’equip Baporo Motorsport, van acabar el calorós, molt calorós, cap de setmana a Alcanyís, en la segona posició del podi de la Divisió 1 (D1) de Motorland. En la prova inicial, que es va córrer la jornada del dissabte (dia 27) a partir de les 22h00 van acabar en la cinquena posició.

El problema que va haver de superar el tàndem de l’equip Baporo, en cadascuna de les carreres, va ser la llarga parada al pit-lane durant el canvi de pilot. El motiu? no va ser un altre que el handicap que els va suposar el doble triomf que van obtenir Marc Carol i Zakhar Makushin (germà de Evgeniy) fa unes setmanes en el circuit del Jarama.

Carol-Makushin, igual que la resta de participants, van haver de suportar les conseqüències de l’onada de calor que va afectar el territori espanyol, Es van fregar els 40º de temperatura ambient, a la pista es van superar els 50” i dins dels habitacles dels vehicles era difícil resistir.

La gran novetat de la primera serie d’entrenaments lliures va ser que es van disputar de nit. En aquesta primera presa de contacte ja es van intuir els problemes de visibilitat que els pilots tindrien en la primera carrera que es disputaria amb llum artificial. Tant Carol com Makushin, que debutava en aquest escenari, ja es van adonar que orientar-se després d’una possible sortida de pista no era fàcil.

Els entrenaments cronometrats es van disputar sense cap contratemps per a l’equip de Baporo Motorsport. Carol va aconseguir baixar de 2’02” (2’01”594), l’únic dels pilots de la D1 que ho va aconseguir. Així doncs, sortida des de la pole-position, entre els D1, a la primera carrera (la nocturna). Makushin en plena adaptació a la pista aragonesa, va parar el crono en 2’04”383 i es va situar la sisena plaça.

Com queda dit, a la 1ª carrera la gran dificultat que havien de superar Carol-Makushin era l’handicap acumulat. El pilot andorrà, després de superar el sempre complicat moment de la sortida, es va situar al capdavant dels D1 i va acabar el relleu clarament distanciat dels rivals directes. La llarga parada en el pit-lane va provocar que quan Makushin va tornar a la pista ho fes a la tercera plaça i amb Aristi just darrere. La quarta posició semblava assegurada però en el penúltima volta Fontes encara va poder superar al pilot rus, que debutava a l’escenari d’Alcanyís. Al final en el box de Baporo es donava per bo el resultat: “Amb el handicap que arrossegàvem no podíem aspirar a gran cosa més. L’escenari tampoc incitava a prendre cap mena de risc”.

L’inici de la 2ª carrera va ser sorprenent. Makushin venint des de la cinquena línia de la graella va sorprendre a tots els seus adversaris i es va situar al capdavant dels vehicles de la D1. El canvi de pilot va tornar a ser decisiu . Carol va sortir a la pista en cinquena posició però el líder de la categoria estava a més de 20”. Va estar a punt de completar la remuntada però al final el de Baporo va haver de conformar-se amb la segona plaça a 1” del triomf: “Tal com vam començar la prova, el resultat és molt bo, però quedar tan prop del triomf sense haver pogut lluitar al cent per cent per guanyar et deixa un regust agredolç”. Era el comentari de Carol. Mentre que Makushin estava més que satisfet amb aquesta segona carrera en un circuit que fa dos dia no el tenia ni situat en el mapa.

Després de gairebé de dos mesos d’inactivitat, els equips que lluiten pels títols del CER 2015 es tornaran a trobar en les instal·lacions del Circuit de Navarra en la localitat de Los Arcos. En aquesta pista es disputarà el quart meeting de la temporada i el desig generalitzat es que la climatologia sigui menys exigent.

(Text i foto: Fotoesport)