Els estudiants de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp han rebut aquest dilluns la visita del guanyador del Premi Carlemany 2015, el català Jordi Ortiz, amb la seva obra ‘Vorejant els límits’. Una vintena de joves han pogut conèixer amb detall la temàtica d’aquest llibre format per 29 contes de temes molt diversos i el procés d’escriptura, a més d’interactuar amb l’autor traslladant-li les seves inquietuds i dubtes. Entre el públic hi havia dos dels membres del jurat del Premi Carlemany que van escollir aquesta obra com a guanyadora, és per això que Ortiz ha  considerat que és molt important poder compartir una sessió amb aquests joves per confirmar que les seves impressions coincideixen amb les del jurat inicial.

La novel·la ‘Vorejant els límits’, guanyadora del Premi Carlemany 2015, ha començat la seva promoció a l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp, centre que aquest dilluns ha visitat el seu autor, Jordi Ortiz, per donar a conèixer a un grup de joves d’entre 15 i 16 anys el procés creatiu, els detalls sobre el món editorial, o les entranyes d’aquesta obra formada per 29 contes de temàtiques tan diverses com ara la sociologia, la cibernètica, la metafísica o la biologia.

L’escriptor ha considerat que és molt important poder realitzar aquest tipus de sessions per tenir un retorn dels seus escrits i confirmar que les impressions dels joves coincideixen amb les del jurat inicial del Premi Carlemany: nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra.

Actualment, Ortiz treballa en un llibre infantil sobre una nena extraterrestre que arriba a la terra i ha de fer un treball a l’escola per descobrir el millor i el pitjor del planeta Terra. També espera finalitzar abans de l’estiu una obra juvenil que narra la història d’un nen que es va fent gran fins a arribar a l’adolescència i es troba amb un conflicte familiar en què els seus pares estan separats i el pare és violent. Segons el mateix escriptor, “m’he especialitzat a provocar”, ja que durant les primeres obres anava més amb compte però ara prefereix incitar al lector perquè s’involucri en la història i reflexioni.

Els treballs candidats al Premi Carlemany 2016 es podran presentar fins al 20 de juny i l’obra guanyadora es coneixerà al mes de novembre.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada