El Grup Sport Hotels cerca 138 treballadors comunitaris pels perfils que no troba al país

El Grup Sport Hotels Resort & Spa ha anunciat a través del servei d’ocupació europeu (EURES) i en coordinació amb el Servei d’Ocupació de Catalunya la convocatòria per a cobrir 138 places amb treballadors comunitaris. El motiu d’aquesta cerca, com ha explicat la directora de Recursos Humans del grup, Andrea González, és trobar persones de perfils ‘molt específics’ que no existeixen al país, així com completar les 250 places necessàries per atendre els clients dels hotels durant la temporada d’hivern.

El Instituto de la Juventud i el Servicio Público de Empleo Estatal publicaven divendres una oferta d’un grup d’hotels d’Andorra per cercar 138 treballadors comunitaris per a la temporada d’hivern, com alertava el tuitaire andorrà Jonathan Fernández. Una oferta que correspon al Grup Sport Hotels Resort & Spa i que es gestiona a través de la xarxa EURES i el Servei d’Ocupació de Catalunya per trobar persones de perfils específics que no són habituals al Principat, com han confirmat des de la cadena hotelera.

Segons ha explicat la directora de Recursos Humans, Andrea González, el grup necessita cobrir unes 250 places per la temporada d’hivern, per atendre als seus clients. González ha manifestat que ‘és inviable’ cobrir tota aquesta demanda amb gent del país, tant pel nombre de persones sol·licitades com per alguns perfils que requereixen coneixements d’idiomes com el rus, ha exposat.

Tenint en compte que el Servei d’Immigració ja preveu quotes per als empleats d’hoteleria i restauració que desenvoluparan la seva tasca al país durant els mesos d’hivern, l’empresa comença a anunciar les seves ofertes de feina a l’agost a la Comunitat Europea per poder contractar una part de la mà d’obra necessària amb empleats de fora d’Andorra.

Són concretament ofertes de recepcionista, cuiner, ajudant de cuina, cambrer o recepcionista, entre altres, que s’haurien d’incorporar al mes de desembre i amb un concracte de quatre a cinc mesos, segons la convocatòria publicada al servei d’ocupació espanyol.

L’altra meitat de feines es cobreixen amb residents, pel que compten amb la col·laboració del Servei d’Ocupació. Aquesta fase però, ha apuntat González, s’inicia més endavant ja que en els darrers anys han constatat que ‘la majoria de gent del país no busca feina a tres mesos vista, sinó de forma més immediata’.

Des del Govern han indicat que en aquests moments Andorra com a estat no ofereix feina ni d’aquest perfil ni de cap a l’exterior. Amb tot, han reconegut que les empreses poden buscar treballadors pel seu compte, d’acord amb les quotes que s’obren per als perfils que no es troben al Principat.

4 comentaris

  1. Sí alguns tenen uns collons que se’ls trepitgen.

  2. El cuiner i l’ajudant de cuiner tb han de parlar rus? o es que a mes de tenir personal que parli rus hem de fer cuina rusa tambè??
    La gent ja no viatja per coneixer cosses noves…. quina pena no defensar la cultura del pais permetent que es doni prioritat a nou traballadors que parlan rus en comptes de comptar amb la gent del pais per fer coneixer la cultura del nostre pais….

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES