El grup socialista al Congrés presenta una esmena perquè s’acabin les obres a l’N-145

Els pressupostos de l’Estat pel 2013, contra tot pronòstic, preveuen només 189.000 euros per continuar les obres de la carretera N-145. D’aquesta manera, allarguen fins al 2015 el finançament total de l’obra, destinant 6 milions pel 2014 i 9,5 milions pel 2015.

El Grup socialista al Congrés dels diputats, a través de la diputada Tere Cunillera, presentarà una esmena als pressupostos per tal d’assegurar el finançament de les obres.

Des del grup de Progrés es considera de vital importància que l’obra d’aquesta carretera s’acabi d’acord amb els últims compromisos de la Ministra de Foment Ana Pastor, (abril -maig del 2013), ja que porta dos anys de retard sobre la data de finalització.

Progrés confia que el sentit comú prevaldrà i es mantindrà el compromís de la Ministra amb la data prevista d’acabament de les obres, ja que fora del tot inacceptable una nova aturada de les mateixes.

Progrés afirma que les obres públiques, quan s’allarguen tant en el temps, produeixen un impacte negatiu en la població i de manera especial en tots els turistes que ens visiten. A més, en aquest cas de La Seu -Andorra cal sumar-hi les dificultats i molèsties pel miler llarg de ciutadans que es desplacen diàriament a Andorra des de la nostra comarca per anar a treballar.

També es lamenta que és del tot inconcebible que una obra de 31 milions d’euros, iniciada l’any 2009, i després de quatre exercicis pressupostaris, que encara hi falti per consignar més de la meitat del pressupost.

Ordeig considera que “només amb l’acord dels grups polítics i la pressió de totes les administracions interessades serà possible que les obres s’acabin d’una vegada. Només unint els esforços dels Ajuntaments de La Seu i de les Valls del Valira i el Govern d’Andorra es podrà aconseguir”.

(Text: PSC)

 

1 comentari

  1. Quan la Sra. Teresa Cunillera manava i molt a tot Lleida amb el PSC/PSOE(fa molts anys que és Diputada), ben poc va ajudar a Andorra i a la Seu.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES