rios

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha hagut de sol·licitar novament l’empara del Síndic General, Vicenç Mateu, davant “el constant menys teniment i falta de respecte” als consellers generals per part del Govern de DA. Rios ha demanat aquesta matí l’empara del Síndic General per tal de que el Govern li entregui “de forma immediata” els informes pericials encomanats pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i pel ministeri de Salut i Benestar en relació a la mort d’un nadó a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell el passat 5 de febrer i que va demanar la consellera general, Rosa Gili, en data 13 de març.

Més concretament, en la petició d’empara el president del Grup parlamentari socialdemòcrata recorda a Mateu que “el M.I. Sr. Cap de Govern ha obviat la informació sol·licitada, a la demanda de la Sra. Gili, del dia 13 de març del 2014, que encara no ha estat resposta tot i que el darrer dia del termini reglamentari va ser el proppassat 5 de maig del 2014”.

A més, “l’actitud del Govern encara és més reprovable en tractar-se d’un cas especialment sensible”. En aquest sentit, cal recordar que a mitjan del mes de març el SAAS va donar per tancada la investigació interna per esbrinar les causes de la mort d’un nadó a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell el passat 5 de febrer. Al mateix dia que comunicava aquesta decisió, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, anunciava que la investigació encara no estava tancada. Davant “d’aquestes contradiccions i de la poca transparència amb què està informant el Govern sobre aquest trist cas”, la consellera Gili es va veure obligada a demanar tots els informes pericials encomanats pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i pel ministeri de Salut i Benestar en relació a la mort del nadó.

En la mateixa línia, cal recordar que el passat 25 de març la també consellera socialdemòcrata, Mariona González, va haver de demanar l’empara del Síndic General per tal de que el Govern li entregués “de forma immediata” la documentació relativa als noms i cognoms tant de les persones físiques com de les persones jurídiques que han prestat serveis d’assessorament o de relació especial a l’Administració general.

“Lamentablement a dia d’avui aquesta petició continua sense resposta per part del Govern i des del Grup parlamentari no es descarta tornar a demanar l’empara del Síndic”. Si fos així seria la quarta vegada que el Grup parlamentari socialdemòcrata sol·licita l’empara del Síndic en aquesta legislatura fet que demostra “el poc respecte del Govern a la institució del Consell General que representa el poble andorrà”.

(Text: grup parlamentari socialdemòcrata)

2 comentaris

  1. Tot depén de com es miri, fa una bona tasca com a president de grup parlamentari, tot i no ser un professional com d’altres polítics.

  2. Aquest no sap com fer per presentar la seva candidatura. .. i això que els quins el coneixem sabem que no fot ni brot al Consell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada