El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha tramés una carta als coprínceps d’Andorra, François Hollande i Joan Enric Vives, en el què se’ls hi fa arribar una còpia d’un informe sobre eventuals inconstitucionalitats de la Llei de modificació de la Llei 9/2003, del 12 de juny, del patrimoni cultural d’ Andorra, aprovada per majoria el 24 de juliol del 2014 pel Consell General amb el vot contrari dels socialdemòcrates.

En la missiva, s’apunta que segons el que disposen els articles 45.2 i 46.1.e de la Constitució del Principatd’Andorra els Coprínceps conjuntament o separadament, i de manera voluntària, poden adreçar-se al Tribunal Constitucional amb missatge raonat per sol ·licitar un dictamen previ a fi que aquest es pronunciï sobre la constitucionalitat d una llei aprovada pel Consell General abans de sancionar-la i promulgar-la.

Es per això que, abans de la seva sanció i promulgació, els socialdemòcrates “hem volgut posar en el seuconeixement possibles vulneracions al nostre entendre de la Constitució” en la citada modificació de la llei del patrimoni cultural. Una Llei que per altra banda “considerem que posa en perill el nostre ric patrimoni cultural al reduir les exigències de protecció establertes a la Llei 9/2003 del patrimoni cultural d’ Andorra”, s’afegeix en la missiva.

 Recordar que segons estableix la Constitució, els coprínceps han de sancionar i promulgar les lleis i n’han d’ordenar la publicació no abans de vuit dies i no més tard de quinze després de la seva aprovació al Consell General. En aquest període els coprínceps, conjuntament o separadament, poden adreçar-se al Tribunal Constitucional amb missatge raonat a fi que aquest es pronunciï sobre la seva constitucionalitat.

(Text: grup parlamentari socialdemòcrata)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada