David-Rios-llei-reactivació-comerçEl president del Grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha entrat aquest matí al registre del Consell General la proposició de llei de reactivació del comerç. Els socialdemòcrates confien que el text rebi el suport de tots els grups parlamentaris i creuen que “si hi ha voluntat política la llei es pot aprovar abans d’acabar l’any”.

Tal i com va anunciar en roda de premsa el primer secretari del PS, Pere López, el grup parlamentari socialdemòcrata ha tramitat aquest matí la proposició de llei de reactivació del comerç. Es tracta d’un conjunt de “mesures molt concretes” dirigides a millorar la competitivitat del sector, un dels més afectats per la greu crisi dels últims anys i pal de paller del model econòmic del país. En aquest sentit, els socialdemòcrates entenen que “l’actuació de l’administració ha de tenir molt present la necessitat de potenciar el principal sector econòmic del nostre país destinant els recursos necessaris per a la millora de la seva competitivitat i legislant per tal de corregir situacions que estan afectant negativament a la competitivitat del sector”.

Rios confia que el text tingui el suport de la resta de grups parlamentaris ja que “no s’entendria que la resta de grups donessin l’esquena a mesures d’impuls al sector econòmic més important del nostre país”. Malgrat l’alt volum de lleis que es troben en procés de tràmit parlamentari, el president del Grup socialdemòcrata creu que “hi ha el marge de temps suficient per aprovar aquesta llei abans de finalitzar la legislatura i, si hi ha voluntat política, no hi ha d’haver cap impediment perquè aquesta llei vegi la llum abans de final d’any”. En aquest sentit, Rios afegeix que “seria molt important que durant el Nadal els comerciants ja es poguessin beneficiar d’aquestes mesures”.

La proposició de llei es compon de només cinc articles i una disposició transitòria. El primer d’ells proposa una limitació de les comissions bancàries. Així, s’estableix que les comissions cobrades per les entitats de crèdit tinguin un import màxim del 0,3% per a les targetes de crèdit i del 0,2% per a les targetes de dèbit. A més, la disposició transitòria determina que en cas de pagaments amb targetes de crèdit i de dèbit andorranes aquestes comissions siguin del 0% durant dos anys a partir de l’entrada en vigor de la llei.

El segon article de la proposició de llei fixa l’establiment d’un procés simplificat per a les petites expedicions comercials (per un import global inferior a 1.000 euros), de manera que aquestes no requereixin la intervenció de transitaris per al professional, sempre que es facin dins de l’àmbit de les activitats que figurin en el seu registre de comerç.

El text també impulsa la reducció del termini de preavís i de la corresponent indemnització dels contractes d’arrendament de locals comercials. I finalment, la proposició de llei preveu la creació de les taules de turisme i de comerç perquè hi hagi una concertació entre el sector i l’administració tant en la promoció a l’exterior com per posar en marxa plans de formació i millora de la competitivitat.

Text i foto: PS

1 comentari

  1. Aquests no han futut res durant tota la legislatura i ara els ha entrat les preses i les ganes de treballar. La cadira i el sou fan miracles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada