mariona-gonzalezEl Grup socialdemòcrata ha denunciat en un comunicat que una empresa relacionada amb una
entitat bancària del país que manté vincles amb el ministre de Finances disposi d’informació privilegiada sobre els funcionaris de l’Administració.

La consellera del Grup parlamentari socialdemòcrata, Mariona González, ha presentat una demanda d’informació en la què sol·licita al Govern que li entregui una còpia del contracte d’adjudicació a l’empresa Vincles per a dur a terme els treballs de valoració dels compromisos de jubilació de l’executiu en relació al projecte de llei qualificada de creació i regulació del pla de pensions de la funció pública.

Els socialdemòcrates “tenen dubtes sobre un procés d’adjudicació opac i mancat de transparència” i en volen conèixer tots els detalls. L’empresa en qüestió i el grup al que pertany disposa d’una informació extraordinària i molt valuosa per l’exercici de les seves activitats empresarials.

Amb la documentació que acompanya el Projecte de llei qualificada de creació i de regulació del pla de pensions de la funció pública, s’inclou un document amb data 5 de juny del 2012, elaborat per l’empresa Vincles i titulat “Valoració actuarial dels compromisos de jubilació del Govern d’Andorra”. Aquesta valoració actuarial va ser sol·licitada pel Govern d’Andorra en el marc dels treballs de la reforma de les pensions de jubilació de l’Administració General i distribuïda posteriorment a tots els sindicats de l’Administració General.

Davant de “l’opacitat en que s’ha produït aquest procés d’adjudicació per part del Govern”, a més del citat contracte, els socialdemòcrates reclamen el document de demanda de pressupost del Govern d’Andorra a l’empresa Vincles i a altres empreses per a l’elaboració de l’estudi actuarial i el plec de bases de condicions tècniques i administratives per a la realització de l’estudi actuarial.

D’altra banda, el grup socialdemòcrata denuncia queuna empresa relacionada amb una entitat bancària del país que manté vincles amb el ministre de Finances, disposi d’una informació privilegiada sobre els funcionaris de l’Administració que li permetrà optar a guanyar els concursos que es licitaran en cas que s’aprovi la llei”. En aquest sentit, González també demana que se li entreguin les condicions sobre el tractament de les dades personals dels funcionaris per part de l’empresa Vincles així com el model de formulari en el que els funcionaris accepten cedir les seves dades de retribució
salarial, així com antiguitat o edat a una empresa externa per a l’elaboració de l’estudi actuarial.

També cal recordar que Vincles va ser l’empresa encarregada de fer l’informe actuarial sobre les pensions de la CASS i ja disposa de les dades de tots els cotitzants d’Andorra gràcies a aquest estudi. A més, com ha quedat demostrat i reconegut pel propi Govern, “es va equivocar enormement en les seves previsions”.

Davant d’aquests fets que “el nostre grup considera molt greus, volem conèixer les circumstàncies i justificacions perquè el Govern ha fet aquesta adjudicació a aquesta empresa i és per això que fem aquesta bateria de demandes per aclarir els detalls d’una adjudicació fosca i opaca”.

(Text: grup parlamentari socialdemòcrata)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada