El grup Emin Capital, presidit per l’andorrà Jordi Badia, i que recentment ha adquirit la torre Agbar de Barcelona per destinar-lo a un hotel de luxe, s’estaria plantejant adquirir l’edifici Deutsche, a la confluència de l’avinguda Diagonal i Passeig de Gràcia, per ubicar-hi un establiment hoteler d’una gran cadena, probablement la canadenca Four Seasons, tal com publica aquest dijous La Vanguardia. L’edifici Deutsche és propietat de les famílies andorranes Reig, Cerqueda i Ribas, que el van adquirir el 2002.

Les informacions recollides per La Vanguardia, assenyalen que des d’Emin es va refusar comentar si existeixen negociacions amb els propietaris de l’edifici i amb Four Seasons. Així mateix, sembla que fonts dels propietaris han manifestat que no hi ha cap negociació i que no està en venda. Actualment, l’edifici és propietat de les famílies andorranes Reig, Cerqueda i Ribas, que el van comprar el 2002 per una mica més de 80 milions. Hi ha les oficines del Deutsche, el consolat alemany, i el bufet Cuatrecasas que ocupa el 60% de l’espai.

La notícia posa en relleu que el fet que Cuatrecasas no disposi d’una ubicació alternativa fins almenys d’aquí a quatre anys fa més dificil l’operació. El contracte de lloguer de Cuatrecasas té vigència fins el 2017, i almenys es necessitaria un any més per remodelar l’edifici per convertir-lo en un hotel, un termini que es considera llarg perquè és ara quan hi ha interès dels grans grups per instal·lar-se a Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada