mariona-gonzalezLa consellera general del grup parlamentari socialdemòcrata Mariona Gonzále  ha demanat aquest matí l’empara del síndic general, Vicenç Mateu, per tal de que el Govern li entregui “de forma immediata” la documentació relativa als noms i cognoms tant de les persones físiques com de les persones jurídiques que han prestat serveis d’assessorament o de relació especial a l’Administració general. La consellera destaca que “la documentació sol·licitada no pot ser cap secret d’Estat”

El 24 de setembre del 2013 González va sol·licitar “una relació de totes les persones físiques o jurídiques que han prestat serveis d’assessorament o de relació especial a l’Administració general –que no hagin esta contractades mitjançant edicte–, amb especificació de la periodicitat, de l’import de la retribució, de la imputació pressupostària dels imports pagats i, si es dóna el cas, dels avantatges en espècie de què hagin pogut gaudir”. La consellera socialdemòcrata també va demanar “l’especificació del servei, departament o autoritat al qual han estat o estan encara adscrits de forma habitual, o al que s’ha imputat la despesa, i això des del mes de febrer del 2012 fins el mes de setembre del 2013 ambdós inclosos”.

El darrer dia del termini reglamentari, el 12 de novembre del 2013, González va rebre del Cap de Govern la documentació en qüestió “com a una pretesa resposta” a la demanda que va efectuar la consellera. Tenint en compte que en la informació rebuda “es va obviar part de la informació sol•licitada”, González va tramitar una nova demanda el 13 de novembre del 2013 on requeria “la mateixa documentació amb especificació dels noms i cognoms tant de les persones físiques com de les persones jurídiques” .

Malauradament, quatre mesos més tard, el Grup Socialdemòcrata encara no ha rebut resposta per part del cap de Govern i tampoc s’ha assignat cap data de termini d’entrega de la documentació so·llicitada. González entén que “la documentació sol•licitada no pot ser cap secret d’Estat, ja que totes les persones que presten serveis d’assessorament o de relació especial són pagades amb diners públics, i com acte de transparència política, aquestes dades haurien de ser de coneixement públic”. En aquest sentit, la consellera recorda que a principis de legislatura la mateixa demanda va ser resposta pel Govern amb una llista de noms, cognoms i salaris. Per tant, “ja hi ha un precedent creat en aquesta qüestió”.

Davant d’aquesta situació, González s’ha vist obligada a demanar l’empara del Síndic General perquè el Govern lliuri la documentació sol.licitada “de forma immediata”.

(Text: PS)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada