El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentant avui 4 preguntes amb resposta oral que ha estat admeses a tràmit per sindicatura. El Govern les haurà de respondre a la sessió de control del 19 de setembre.

La primera pregunta del president de Grup, David Rios, fa referència a la planificació en relació a la legislació que ha de regular el passaport biomètric. A dia d’avui, tots els majors de 12 anys que vulguin renovar o fer-se el passaport andorrà ha de proporcionar les empremtes dactilars. El ministre de Justícia i Interior va declarar en la sessió del 16 de maig que per ell aquesta llei era prioritària i que ja hi estaven treballant. És per això que es demana a Govern que doni el calendari de presentació d’aquesta llei al Consell.

La segona pregunta de la consellera Rosa Gili, fa referència a l’estat del pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Després de la visita del tècnic de la UNESCO, Pierre Galland, es demana al Govern l’opinió sobre el pla de gestió així com si Govern té previst alguna actuació o projecte a la Vall.

La tercera pregunta, formulada per Rios fa referència a les incidències que ha tingut el servidor de correus andorra.ad durant aquest estiu i que avui encara perduren. Govern haurà de respondre quines són les accions futures que té previst implementar per tal que es solucionin aquestes incidències i no es tornin a reproduir.

Finalment, la quarta pregunta, formulada per Gili es refereix a l’anunci durant el mes d’agost del ministre d’Ordenament del territori per cercar finançament i negociar amb els propietaris dels terrenys per iniciar les obres de les fases 1 i 2 del vial de Sant Julià. Sobre aquest tema, la consellera demana a Govern l’estat actuals de les gestions del Ministeri d’Economia i Territori i la planificació del projecte de les fases 1 i 2 del vial de Sant Julià.

Per altra banda, sindicatura ha admès avui les demandes del Grup parlamentari socialdemòcrata de pròrrogues de 4 dies a la presentació d’esmenes al Projecte de llei qualificada de modificació del Codi penal, al Projecte de llei qualificada de modificació del Codi de procediment penal i al Projecte de llei de modificació de la Llei de cooperació penal internacional i de lluita contra el blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional i contra el finançament del terrorisme, del 29 de desembre del 2000.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada