riosEl President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, David Rios, ha presentat quatre reserves d’esmena al Projecte de llei de l’impost de les persones físíques (IRPF) per tal d’assolir un impost “més senzill, just i equitatiu”. Rios ha contactat amb el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, per tal de mantenir una reunió conjunta que faci possible l’aprovació de les citades reserves d’esmena.

En les reserves d’esmena formulades els socialdemòcrates defensen el caràcter progressiu de l’impost mitjançant dues vies. D’una banda, s’introdueix una reducció sobre la base imposable en concepte de mínim personal que deixa exempt un import de 30.000 euros (el qual s’incrementa a 40.000 euros en alguns casos) i d’altres reduccions addicionals per compensar les càrregues familiars de l’obligat tributari. I de l’altra, s’estableixen dos tipus impositius que s’apliquen per trams, en funció del nivell de renda obtinguda.

En aquest sentit, en el primer dels trams la base de liquidació estarà compresa entre zero i deu vegades el salari mínim interprofessional anual i se li aplicarà a la base de liquidació un tipus del 10%. Mentrestant, el tram de base de liquidació igual o superior a deu vegades el salari mínim interprofessional anual se li aplicarà a la base de liquidació un tipus del 20%.

A la vegada, el Grup Socialdemòcrata planteja canvis importants pel que respecta a la reduccions de la càrrega tributària per motius familiars. Més concretament, els socialdemòcrates defensen un augment de la reducció de 750 euros a 2.500 euros per als obligats tributaris que tinguin un descendent que sigui menor de 25 anys així com per cada ascendent que sigui major de 65 anys sempre i quan es pugui acreditar que conviuen amb l’obligat tributari o en depenen i no percebin rendes anuals superiors al salari mínim interprofessional anual.

Una vegada presentades al registre del Consell General, Rios s’ha posat en contacte amb el president del Grup Parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, per tal de mantenir una reunió en els propers dies amb l’objectiu d’arribar a una entesa sobre les reserves d’esmena formulades pels socialdemòcrates. Cal recordar que aquesta trobada s’emmarca en els acords presos entre el Primer Secretari del PS, Pere López, i el cap de Govern, Antoni Martí, en relació a la proposta socialdemòcrata d’ajudar a agilitar i a desencallar un conjunt de reformes cabdals per a Andorra.

(Text: grup parlamentari socialdemòcrata)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada