El  grup parlamentari demòcrata destaca la voluntat de modernització del marc legal sobre educació, recollint tot allò que ja s’aplica als centres educatius, així com la introducció de nous conceptes transversals per tal de consolidar un model educatiu compromès i amb perspectiva de futur, com els aspectes més rellevants de l’avantprojecte de Llei del Sistema Educatiu Andorrà que ha enllestit el Govern.

Arran de la compareixença, aquest dijous, del ministre Èric Jover a la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports, la majoria Demòcrata al Consell General vol destacar la millora que implicaran els canvis introduïts al nou text, que esperen treballar amb celeritat un cop s’iniciï el tràmit parlamentari.

Demòcrates considera que la llei vigent ‘és una bona llei’ però que requeria d’una actualització que s’ha fet de forma molt diligent amb el nou Projecte de llei. En aquest sentit, Demòcrates considera rellevant la introducció dels canvis metodològics d’acord amb els objectius del Permsea, en àmbits concrets com els principis bàsics que han d’orientar la intervenció del docent en el rol orientador del docent i en el model d’aprenentatge centrat en l’alumne.

Pel que fa a la inclusió de nous valors transversals, considerem positiu que el nou text incorpori aquells conceptes que ja són presents en el dia a dia dels centres educatius, com la sostenibilitat, l’emprenedoria i la ciutadania democràtica.

D’altra banda, el Projecte de llei també concreta canvis pel que fa al tractament de la discapacitat en l’àmbit educatiu plantejant un model d’inclusió que pretén fer un pas més al d’integració d’acord amb els preceptes establerts al Conveni de les Nacions Unides relatiu al dret de les persones amb discapacitat.

Finalment, en aquells temes referents als requisits per accedir a la docència, la llei contempla una disposició transitòria que permetrà als eventuals amb un mínim de sis anys d’experiència poder optar als edictes per a les places fixes, encara que no compleixin amb els requisits de titulació.

Pel que fa a la nova regulació de formació reglada, la llei contempla els ensenyaments de la formació professional incloent el batxillerat professional, així com l’emissió dels títols i certificats corresponents.

(Text: DA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada