bartumeu2Jaume Bartumeu, president del grup mixt, ha avançat que votaran a favor de la llei de l’IRPF, tot i que troben algunes mancances. A més, ha reiterat que estan a favor de regular els matrimonis entre persones del mateix sexe i ha lamentat que no hagi estat possible presentar una proposta consensuada. Sobretot, ha afegit, perquè DA no ho ha volgut.

El grup mixt critica el tractament de la llei de l’IRPF pel que fa al tractament global de les rendes i considera que afavoreix massa les organitzacions d’inversió col·lectiva, ja que facilita massa l’enginyeria financera. Tot i això, veu el projecte legal globalment positiu i hi donarà suport perquè. diu, “som dels que hem impulsat un canvi en el model tributari andorrà per acostar-nos a l’article 37 de la Constitució, que diu que tothom ha de contribuir en funció de la seva capacitat econòmica”.

Bartumeu també ha dit que els socialdemòcrates no els han consultat a l’hora de presentar el projecte de llei de matrimonis entre persones del mateix sexe i que els demòcrates no han fet possible un acord global. Opina que “hi ha una demanda socia de poder avançar en la regulació de les relacions interpersonals” i que “no hi ha lloc a fer gaires maniobres de vocabulari”.

Finalment, Bartumeu ha rebutjat el projecte de llei de protecció de la intimitat que ha presentat DA. Ha assegurat que els demòcrates tenen el que ha anomenat moral de situació ja que eren més favorables a la llibertat d’expressió quan no estaven al Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada