bartumeu2El grup mixt ha presentat 22 esmenes a la llei demòcrata de protecció civil als drets a la intimitat, a l´honor i a la pròpia imatge. Unes propostes que en cas de ser aprovades, ha dit Jaume Bartumeu, deixarien el text original tan reduït que la majoria no l´hauria presentat. El president del grup mixt, a més, ha criticat que la proposició vulgui capgirar la jerarquia normativa.

Les esmenes del grup mixt que ha presentat avui Jaume Bartumeu de bon principi ja modifiquen l´exposició de motius. Un fet poc usual, segons ha indicat el president del grup mixt. Bartumeu, que va qualificar el text de ‘llei mordassa’, ha explicat que els canvis que proposen modifiquen els aspectes més polèmics, com ara el control editorial o la responsabilitat de les persones jurídiques: “Si se’ns aprovessin les nostres esmenes, el text proposat pel grup parlamentari de la majoria quedaria tan reduït a la mínima expressió que probablement perdria la finalitat que els va moure a presentar-lo, que és el control editorial, introduir una censura tàcita als mitjans de comunicació i l’angunia en els professionals”.

Bartumeu, a més, ha assegurat que el text original és una falta de respecte a la jerarquia normativa perquè “no es pot passar davant el codi penal”. Assegura que en l’article 1 d’aquesta llei la normativa civil passa per sobre de la penal.

Precisament Sindicatura, a petició del grup demòcrata, ha prorrogat el perídode d’esmenes fins al 25 de juny

D´altra banda, el president del grup mixt ha indicat que el treball en comissió de la llei de bases de d´ordenament tributari està molt endarrerit. Per aquest motiu, dubta que es pugui votar al juliol, tal com estava previst.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada