bartumeuJaume Bartumeu ha presentat, en nom del Grup parlamentari Mixt, dues esmenes a la proposició de llei de modificació de la legislació electoral que va presentar el grup parlamentari de DA.

Tal i com va anunciar Jaume Bartumeu en el moment que el Consell General va votar la presa en consideració de la proposició de llei, el grup parlamentari tenia dubtes pel que fa a l’article 14, que és el que modifica l’article 33 bis, en l’addició que fa d’un nou apartat.

Els dubtes venien del fet que es deixaria a un posterior desenvolupament reglamentari el procediment de tramesa als electors que resideixen fora d’Andorra de tota la documentació.

Finalment el Grup parlamentari mixt va acordar, la setmana passada, presentar les dues esmenes. Són esmenes adreçades a limitar la discrecionalitat del Govern.

El que es demana, en la primera esmena, és afegir al redactat que la documentació s’ha d’enviar “… amb suficient antelació…” i, també, que amb els documents “… s’adjuntarà un full explicatiu dels tràmits.”

Tal i com diu Jaume Bartumeu, “… la llei qualificada no pot renunciar a establir certes cauteles que assegurin l’efectivitat del dret de sufragi…”

La segona esmena proposa afegir un nou apartat amb la finalitat de deixar assentat que “… quedarà constància i registre de la tramesa efectuada pel Govern i de la recepció del destinatari i de la Batllia.” Alhora s’hi afegeix que aquella documentació “… estarà a disposició de la Junta Electoral.”

El conseller general de Socialdemocràcia i Progrés d’Andorra (SDP) motiva l’esmena en l’objectiu “d’assegurar la transparència i pulcritud democràtica d’aquest procediment especial.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada