vallnord-pal-neuEl president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha mostrat aquest dimecres la seva total oposició a rebaixar fins a l’1% l’IGI de les estacions d’esquí, tal com DA ha proposat en una esmena al projecte de pressupost que fins ara no havia transcendit. Bartumeu considera que ‘si s’ha de cedir a les pressions de determinats sectors de l’economia també s’haurà d’escoltar a d’altres que sí que estan patint més la crisi i han de suportar un IGI del 4,5%’. En canvi, el líder del grup mixt ha dit que no sembla que les estacions d’esquí estiguin patint, fent referència a les bones dades d’ocupació d’aquest Nadal.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha comparegut aquest dimecres després de la Junta de Presidents per anunciar que el proper 23 de gener s’ha habilitat una sessió de Consell General per, entre d’altres temes, votar el projecte de pressupost del 2014. Bartumeu ha indicat que les esmenes que encara estan pendents de votació són les referents a la partida d’un milió d’euros per una infraestructura turística que no s’ha definit, i l’esmena de DA per introduir ‘de manera dissimulada’ un IGI reduït de l’1% per a les estacions d’esquí, que es preveu que es tractin en comissió dilluns vinent.

Jaume Bartumeu ha mostrat el seu total rebuig a aquesta proposta, i ha recordat que l’any passat ‘DA ja ho va intentar però van arribar tard’. En aquest sentit, ha destacat que un IGI a l’1% no seria retornar a la situació anterior a l’IGI que tenien les estacions d’esquí, sinó beneficiar-les encara molt més.

A més, ha mostrat el seu desacord amb el fet que ‘la nostra fiscalitat es comenci a convertir en un formatge gruyère amb forats continus’, i ha afegit que no pot ser que ‘com més fort és el lobby més se li donin reduccions’. En aquest sentit, ha recordat que hi ha altres sectors com el comerç o algunes activitats industrials que suporten l’IGI general i que estan en una situació molt més precària. Per tant, ‘aleshores el més just seria fer l’IGI reduït per a tots’.

D’altra banda, el 23 de gener, a més del pressupost, es votarà la modificació de la Llei d’arrendaments de finques urbanes, la ratificació del Conveni de Lanzarote sobre la protecció dels infants contra l’explotació, el Conveni d’Istanbul sobre la lluita contra la violència envers les dones, el nomenament de dos membres del Consell d’Administració de l’INAF i, si es tanca el debat en comissió, la modificació del Codi de Circulació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada