El grup parlamentari mixt ha demanat a la Sindicatura una pròrroga no inferior a 30 dies al termini de presentació d’esmenes als tres projectes de llei de reforma de la Justícia. Tal com ha explicat al president del grup mixt, Jaume Bartumeu, aquest és un text que ‘ha ocupat els treballs de tres governs’ i considera que per la seva importància constitucional, ‘no estem disposats a treballar una llei d’aquesta importància en vint dies’. Tot i així, assenyala que no pretén dilatar el procés en excés, però que al menys necessitaria el mes de febrer per estudiar-la.

Els projectes de llei de modificació de la llei de procediments judicials, de la Justícia i de procediment penal estan adreçats a regular la carrera judicial, i són ‘lleis molt importants que han ocupat els treballs de tres governs’. És per aquest motiu que des del grup mixt, Jaume Bartumeu, assenyala que es necessita un temps per treballar-les i que ‘ens preocupa que unes lleis d’aquesta importància constitucional es declarin pel procediment d’urgència i només s’hagi considerat donar termini d’esmenes fins el 29 de gener’.

Aquestes modificacions van ser aprovades al Consell de Ministres del passat 18 de desembre, i aquest dia 8 de gener van ser acceptades a tràmit parlamentari per via d’urgència, i va ser quan les van rebre els grups, amb temps fins el 29 de gener per a la presentació d’esmenes.

És per aquest motiu que el president del grup parlamentari mixt ha adreçat una carta al síndic general demanant una pròrroga de 30 dies al termini de presentació d’esmenes i, tot i que finalment no ha volgut demanar la revisió del criteri d’urgència, ha assegurat que no el comparteix. Bartumeu considera que s’ha d’allargar el termini per a la presentació d’esmenes, ja que ‘no estem disposats a treballar una llei d’aquesta importància en vint dies’. No obstant, reconeix que ‘és una llei necessària i hem d’intentar tenir-la aprovada al març o a l’abril, per tant no estem parlant de dilatar-ho més’.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada