El grup parlamentari mixt ha informat que ha presentat tres esmenes d’abast tècnic al projecte de llei sobre la introducció de l’euro en el marc de l’Acord monetari signat entre el Principat d’Andorra i la Unió Europea. El president del grup, Jaume Bartumeu, ha explicat en un comunicat que les esmenes han estat consensuades amb el Govern, tenint en compte que aquest ja ha tramès a la Comissió Europea els textos normatius que el Consell General ha d’aprovar per l’aplicació de l’Acord Monetari.

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha presentat tres esmenes d’abast tècnic i destinades a fer més entenedors alguns articles del projecte de llei que permetrà l’encunyació d’euros andorrans.

Bartumeu ha explicat, en un comunicat, que les esmenes han estat consensuades amb el Govern, tenint en compte que el text ja ha estat tramès a la Comissió Europea, i ‘amb la ferma voluntat de no entorpir sinó de facilitar el bon desenvolupament’ de l’Acord monetari. Per aquest motiu, el 2 de setembre es van comunicar les esmenes al ministre de Finances abans de presentar-les a la Sindicatura, per tenir en compte els suggeriments del Govern.

Les esmenes tenen com a objectiu substituir els mots ‘si aplica’ per ‘si s’escau’ de l’article 36.4; suprimir els mots ‘i contractual’ de l’article 50, ja que si l’Europol té capacitat jurídica ‘és ociós afegir que també té capacitat contractual’; i afegir un paràgraf a l’article 60.3 per fer referència al recurs administratiu amb l’objectiu que sigui més coherent i precís amb el Codi de l’Administració.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada