El grup musical Macedònia, el diari digital de cultura popular, Nació LaFlama, la innovadora baralla de cartes catalana i el projecte educatiu SardaTIC han estat alguns dels Premis Capital de la Sardana 2013, uns guardons que volen reconèixer la tasca de persones, entitats i institucions en favor de la sardana i la dansa catalana.

El diari digital Nació LaFlama, dirigit pel periodista Bernat Ferrer, ha estat guardonat en la categoria de Mitjans Audiovisuals. Nascut el passat mes d’octubre, Nació La Flama ha estat reconegut per ser “un mitjà d’informació sardanista i de la cultura tradicional catalana que permet integrar les activitats tradicionals destacades dins del corpus informatiu diari, així com estimular el debat sobre aquestes expressions culturals per mitjà dels bitllets d’opinió dels seus col·laboradors”.

En la categoria de Promoció i Difusió, Berta Bachs, estudiant de Disseny Gràfic de Sabadell, ha estat premiada pel disseny i comercialització de la baralla de cartes catalanes, en què un dels seus colls és la sardana. En la mateixa secció, també s’ha reconegut al grup de música Macedònia, pel seu senzill ‘Ballen’, de temàtica sardanista, que permet fer arribar als joves el món de la sardana i les colles de competició.

En l’àmbit de les Iniciatives Renovadores, s’ha premiat el projecte SardaTIC, una iniciativa que vol donar a conèixer la sardana i la cobla als alumnes d’Educació Primària a través de la interacció mútua; i el projecte Revesses.cat, per aprofitar les noves tecnologies per organitzar un curs virtual d’ensenyament de sardanes revesses i per l’organització del I Campionat Virtual de Sardanes Revesses, “amb la intenció de difondre aquesta peculiar modalitat sardanista, especialment entre els joves”.

Els Premis Capital de la Sardana 2013, que es lliuraran a Arenys de Munt el proper 9 de novembre, estan promoguts per les tres entitats més importants del sector: la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.

Per Ens de comunicació / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada