jordi gallardo

El president suplent del grup parlamentari liberal, Jordi Gallardo, ha constatat una “improvisació gran” en el procés de revisió dels comptes de BPA, ja que ell mateix ha hagut de comparèixer per signar el qüestionari que està demanant l’empresa auditora PricewaterhouseCoopers i ha vist “certa confusió” entre els treballadors. Tot i això, considera que si aquests processos emprats han d’ajudar a trobar compradors pel banc bo, l’esforç que se’ls demana als clients pot estar justificat.

Gallardo ha comparegut aquest dimecres per deixar clar que la proposta del grup liberal de crear una comissió de vigilància del sistema financer arran de la crisi de BPA “no és excloent de res” ja que serveix tant per analitzar què va passar abans del 10 de març, com per fer el seguiment de les decisions que s’estan prenent i les conseqüències futures. Amb tot, si el grup demòcrata no accepta la proposta liberal, el grup ja està preparant un seguit de preguntes al Govern relacionades amb l’afer que centraran la primera sessió de control, prevista per al 14 de maig.

Jordi Gallardo ha demanat al grup parlamentari demòcrata celeritat a l’hora de prendre una decisió sobre la creació d’una comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera. Després de dues reunions, Gallardo ha indicat que DA encara no ha pres una decisió, tot i que està previst que aquest dijous els presidents dels dos grups es tornin a trobar. A més, ha lamentat que els arguments que han donat per no acceptar fins ara la proposta “han estat una mica ambigus”.

Gallardo ha volgut deixar clar que “ni volem oblidar-nos del passat ni volem descuidar el futur”, i que la seva proposta és el suficientment àmplia perquè “tant els que volen analitzar només el passat ho puguin fer, com els que volen parlar només de futur ho puguin fer”, fent referència a la proposta de comissió d’enquesta del grup mixt i també al fet que “es pot deduir” que des de DA “no es vol que es qüestioni el que s’ha fet fins ara”. El representant dels liberals ha reconegut que tots els grups han posat bona voluntat i sentit d’estat a l’hora de tractar l’afer BPA, però ha destacat que “no es pot apel·lar constantment a la unitat del país per deixar d’analitzar les coses”, referint-se a les manifestacions fetes a les xarxes socials per la subsíndica general, Mònica Bonell.

Preguntat sobre si s’han fet les coses bé o no, Gallardo ha dit que de “rumorologia n’hi ha molta però són coses que s’han d’analitzar via comissió o a través de preguntes de control”. Així, ha avançat que estan preparant una bateria de preguntes sobre la crisi de BPA per a la primera sessió de control del 14 de maig.

El que sí que ha reconegut és la improvisació en els processos que s’estan aplicant per revisar els comptes de l’entitat, ja que ell mateix com a client ha hagut de comparèixer per signar un qüestionari. Gallardo ha constatat que el qüestionari demana una sèrie d’aspectes innecessaris, ja que els mateixos documents i els moviments ja demostren l’origen dels comptes, o en el seu cas, d’una pòlissa per al partit. Amb tot, Gallardo ha assegurat que malgrat la confusió, els treballadors posen molt bona voluntat i una actitud positiva, i considera que si l’aplicació d’aquests nous procediments ha de servir per demostrar al tresor americà que s’estan fent les coses bé i per trobar compradors, l’esforç que es demana als clients i als treballadors pot estar justificat.

Finalment, arran de la detenció d’un assessor del Ministeri de Salut, Jordi Gallardo ha dit que no descarten presentar una pregunta al Govern ja que “és un tema prou greu” i creu que es mereixen una explicació per part de la ministra, ja que si l’assessor català es va contractar quan ja estava imputat, “vol dir que no es va fer la feina”.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada