El Grup Estable de Joves representarà diumenge ‘El mal de la Joventut’

El Grup Estable de Joves de l’Aula de Teatre i Dansa del Comú d’Andorra la Vella, representarà al Teatre Comunal, aquest vinent diumenge 6 de maig, a les 18.00 hores, l’obra de Ferdinand Bruckner – un dels més destacats dramaturgs de la República de Weimar -, “El mal de la joventut”, que els alumnes de l’Aula han estat preparant durant el darrer trimestre com a taller de final de curs.

El Grup Estable de Joves és format pels alumnes de l’Aula de Teatre. La representació en públic d’una obra és una part fonamental de les seves activitats.

Aquesta representació, que tindrà lloc el diumenge 6 de maig al Teatre Comunal, suposa la culminació de les activitats formatives de l’Aula de Teatre i Dansa per a aquest grup de joves alumnes.

Sinopsi:

La Maria és a punt de graduar-se a la universitat de medecina. En aquest pas a l’edat adulta se li presenta un futur brillant en què exercirà la professió de metge i es casarà amb en Petrell, però tot s’estronca en descobrir la traïció d’aquest amb la Irene. Incapaç de sobreposar-se als esdeveniments es deixarà endur per l’ambient nociu que personifiquen la Desirée i en Federico fins a sucumbir, irremeiablement, a un destí fatal. En Federico es lliura a una vida inactiva, alcohòlica i frívola i com si d’un experiment científic es tractés. Manipula la Lucy i els altres personatges per tal de pervertir-los i dur-los fins a l’extrem.

Així que aquesta és la història d’uns estudiants de medecina que viuen junts en una casa a Viena, just després de la I Guerra Mundial. Brückner fa el retrat d’una joventut que se sent perduda en un sistema que l’obliga a l’èxit.

Tots els temes que apareixen a l’obra semblen propis d’una pel·lícula moderna.

Quan varem fer la primera lectura ens va sorprendre moltíssim l’absoluta vigència d’aquest text escrit en el 1926. Així que volem oferir a l’espectador una proposta que no amaga res i no deixa lloc a l’artifici. Un espai que es caracteritza per la seva nuesa (un ring de boxa com a metàfora de la joventut) i on els actors sempre hi són presents. Són ells i els seus personatges els protagonistes d’aquesta experiència. Amb la seva energia vital, les seves emocions i els seus conflictes construeixen unes interpretacions que ens porten a un context actual -aquí i ara- però on ha estat respectada fins a l’última coma del text original.

Repartiment:

Elena Santiago

Judith Puig

Meritxell Díaz

Bernat Bauzà

Miki Padial

Nil Cartes

Andrea Sánchez

Direcció: Joel Minguet

TOTES LES NOTÍCIES