El Grup de Folklore Casa de Portugal ha portat les seves Janeiras arreu del país

Una cantada de Janeiras d'aquest gener
Una cantada de Janeiras d’aquest gener (Casa de Portugal)

La setzena edició del cant de les Janeiras a càrrec del Grup de Folklore Casa de Portugal ha finalitzat aquest diumenge a la parròquia d’Andorra la Vella. Els cantaires i músics del Grup van visitar durant tres caps de setmana del mes de gener prop d’una vintena d’espais comercials, cases particulars, la Catedral de la Seu d’Urgell i la gran majoria d’esglésies del Principat d’Andorra.

Després de dos anys de parada forçada degut a la pandèmia, el Grup ha recuperat aquesta tradició de visitar, a inicis d’any, les llars, establiments comercials, associacions i les esglésies, porta a porta, per a desitjar un bon any.

Des del dia 14 de gener, durant els caps de setmana, els membres del Grup de Folklore Casa de Portugal, abillats amb el vestit tradicional per a l’ocasió, van portar la tradició i la bona nova a les esglésies de Santa Eulàlia d’Encamp, de Sant Julià de Lòria, de Sant Pere Màrtir a Escaldes-Engordany, de Sant Esteve de la capital i a la Catedral de Santa Maria d’Urgell en presència de Mons. Joan-Enric Vives i Cecília.

A més a més, han volgut rebre aquesta tradició algunes cases particulars i molts establiments comercials andorrans. El passat dia 28 el Grup va portar les Janeiras a la Seu de l’Associació de Resistents de L’Alto Minho tornant la visita que el passat divendres 27 de gener el seu grup de Janeiras va fer al local del Grup de Folklore Casa de Portugal. L’ambient de germanor al voltant de la tradició va propiciar moments de festa i bona disposició que els cants tradicionals proporcionen.

L’activitat cultural del Grup de Folklore Casa de Portugal continua setmanalment amb les trobades, els divendres, per els assajos i el mes de febrer, en col·laboració amb el Ministeri de Cultura i Esports, serà inaugurada l’exposició fotogràfica “INTEGRATS”, un treball realitzat al patrimoni arquitectònic del Principat d’Andorra integrant el vestit tradicional portuguès.

TOTES LES NOTÍCIES