El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ celebra 25 anys d’activitat

El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal
El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’. Foto: GFCP

El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ commemora enguany les Bodes d’Argent de l’entitat portuguesa al Principat d’Andorra. Fundat l’1 de maig del 1996, la col·lectivitat realitzarà un conjunt d’iniciatives culturals combinant la forma telemàtica, aprofitant des xarxes socials, i esdeveniments presencials a realitzar en espais exteriors, adequats a les exigències sanitàries degut a la pandèmia provocada per la Covid19.

Així, el proper dia 23 de gener serà presentada la 15a edició de les Janeiras, tradició portuguesa habitual els últims 15 anys al Principat. El mes de març, el contacte amb la natura serà protagonista coincidint amb l’inici de la primavera i el mes d’abril serà publicat el llibre commemoratiu dels 25 anys d’activitat del Grup. A inicis de maig està programat el Festival Internacional de Folklore i un concert musical que, si les condicions sanitàries no són favorables, seran realitzats l’any 2022. Encara el mes de maig, coincidint amb la Diada Mundial de la Diversitat Cultural, serà presentada la primera de dues exposicions fotogràfiques previstes pel Grup. A inicis de juliol torna una nova edició del mercat tradicional “El Feirão” i el mes d’octubre la participació a la Fira d’Andorra la Vella que la passada edició no es va poder realitzar degut a la pandèmia. El novembre serà presentada la segona exposició fotogràfica que combinarà el vestit tradicional amb l’arquitectura històrica del Principat.

Si les condicions sanitàries ho permeten, està previst també per part del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, la participació a la Desfilada Nacional del Vestit Tradicional que enguany es realitzarà a la ciutat portuguesa de Covilhã i la participació en una nova edició del Pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu de Fátima, organitzacions a càrrec de la Federació del Folklore Portuguès.

TOTES LES NOTÍCIES