consell4Després que cada grup parlamentari ha exposat àmpliament els seus arguments, ha començat pròpiament el debat sobre el pressupost. Hi ha hagut retrets de l’oposició que el Govern ha respost. Mentre que el PS acusa l’executiu de fomentar les desigualtats socials, el grup mixt ha remarcat que les deduccions en els impostos a les estacions d’esquí han permès que l’estat deixi de recaptar força diners. La màquina d’escoltes a la policia ha pres protagonisme a la sessió.

Jaume Bartumeu ha acusat el Govern de camuflar en el pressupost la màquina d´escoltes telefòniques de la policia, quan està en marxa un procés judicial per determinar la responsabilitat d’escoltes il·legals.

Bartumeu ha posat l´accent en el fet que l´Estat ha deixat de recaptar 8 milions d´euros per les deduccions que s´aplica en els impostos a sectors com les estacions d´esquí o Caldea. El Govern ha reconegut que són deduccions conjunturals que es modificaran a mesura que canviï la situació de l´economia.

Les picabaralles dels socialdemòcrates i el Govern s’han basat en les polítiques socials. El PS denuncia que si es donen més ajudes socials és que cada cop hi ha més desigualtats socials.

La proposta dels socialdemòcrates de crear una estació d’autobusos ha protagonitzat una picabaralla amb la majoria.

El debat a la totalitat del pressupost s’ha resolt en menys de dues hores. Les dues esmenes presentades per l’oposició s’han tombat amb els vots de la majoria taronja.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada