El grup Bonart ha celebrat aquest dijous la Nit dels Premis Bonart i el seu vintè aniversari en un acte que ha tingut lloc a l’Auditori de Girona.

Els cinquens Premis Bonart s’han lliurat en el decurs d’una vetllada artística en la que hi ha hagut les actuacions de Jorge Navas, finalista del Concurs Maria Canals de piano, així com els ballarins, Laia Pujolràs i Pere Planas. el pianista Paco Viciana, i la coral Sol Ixent, de Fornells de la Selva, dirigida per Alba Juandó. A més s’ha pogut veure l’exposició d’escultures de Medina-Campeny, situada al hall de l’Auditori.

L’acte, ha comptat amb una nodrida representació del sector artístic i institucional dels Països Catalans i ha estat conduït pel periodista Josep Puigbó i la periodista i cantant Clara Sánchez-Castro.

Els premiats. “20 anys, 20 premis”
S’han concedit vint premis, un per cada un dels anys de la revista, en diferents categories. En els darrers dies s’ha anunciat en sis presentacions arreu del territori, en un seguit d’actes desenvolupats a Barcelona, Girona, Andorra la Vella, Lleida, Perpinyà i Tarragona.

Els premiats corresponents a Andorra han estat el Museu Carmen Thyssen d’Andorra, el Museu del Tabac, i la Sala Artalroc. Pel que fa als de les comarques de Lleida han estat la Fundació Josep Guinovart, Teresa Vall Palou, el celler Mas Blanch i Jové i l’Institut d’Estudis Ilerdencs. En quant a les comarques de Barcelona han estat l’artista Lua Coderch; el Districte Cultural de l’Hospitalet -com a millor iniciativa institucional-; el Museu del Futbol Club Barcelona -per la tasca de divulgació de l’art a través de l’esport-; el programa de divulgació “This is art” de TV3; la Fundació Mapfre -per la divulgació de la fotografia-; i Dau al Set -en la categoria de projecció històrica-. Pel que fa als premiats de comarques de Girona han estat el president Carles Puigdemont per l’impuls del projecte Casa Pastors de Girona; la Biennal d’Art de Girona de la Diputació de Girona -pel suport a joves artistes-, i l’artista André Ricard, per la seva col.laboració amb la Fundació Mas Casadevall. De Tarragona han estat la Fundació Mas Miró de Mont-roig del Camp, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí, la Galeria Anquin’s de Reus i la Galeria Antoni Pinyol de Reus. Els premiats corresponents a la Catalunya Nord han correspost al Museu d’Art Modern de Ceret i al Festival Visa pour l’Image.

El Grup Bonart també ha donat a conèixer diferents reconeixements a la trajectòria. En el cas d’Andorra ha correspost a la Galeria Pilar Riberaygua; el de Lleida a Jesús Navarro, director del Museu d’Art Jaume Morera; els de Barcelona a Maria Rosa Furriol, directora de la Galeria Eude, Carles Tache, director de la Galeria Tache, Josep Canals, director de la Biennal d’Art Contemporani i Jordi Batlle, de la Galeria de Sant Cugat. Pel que fa als de comarques de Girona han correspost a Jordi Font, del Museu de l’Exili, i Miquel Mascort, impulsor de la Galeria El Claustre; a Tarragona ha estat per a Rosa Maria Ricoma, exdirectora del Museu d’Art Modern de Tarragona; i a la Catalunya Nord per a Josefina Matamoros, exdirectora del Museu de Ceret.

Celebració del vintè aniversari del grup Bonart
Durant l’any de celebració del vintè aniversari el grup Bonart ha previst diferents iniciatives de celebració, com ara:
• Edició d’un llibre amb la història de Bonart.
• Exposició itinerant amb les 188 portades d’aquests 20 anys.
• Presentació d’una nova web del grup Bonart.
• Ampliació del número de pàgines de la revista a 180.
• Obertura d’una seu a la ciutat de Barcelona.
• Posada en funcionament de Bonart TV.

20 anys de la revista Bonart
La revista Bonart s’ha convertit en la de més durada de parla catalana dedicada al món de les arts visuals i plàstiques. El 19 de novembre del 1999 es va presentar el número 1 de la revista. Una iniciativa conjunta de l’artista i col·leccionista Anna Maria Camps i del crític d’art i gestor cultural Ricard Planas, que ha disposat de l’assessorament del periodista Narcís Planas. Vint anys després, el Grup Bonart Cultural compta, a més de l’edició en paper de la revista, amb una gestora cultural i un diari digital (www.bonart.cat).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada