El Grifone Challenge Escanyabocs torna a superar la participació de l’edició anterior

A poques hores de tancar les inscripcions, la cinquena edició del Grifone Challenge Escanyabocs 2012 tornarà a superar el nombre de participants que van prendre part l’any passat en aquesta prova multiesportiva popular vinculada a l’entorn natural de la Seu d’Urgell i comarca.

Així, avui dijous -darrer dia per inscriure’s- ja hi ha unes 850 persones que s’han inscrit a la prova, amb més de 1.200 participants en total. Com a novetat d’aquesta edició, l’organització de la prova ha decidit que les inscripcions que es facin el mateix dia de la prova no tindran cap recàrrec en l’import que dóna dret a participar en aquest challenge. Aquesta decisió s’ha pres davant la impossibilitat de poder regalar als inscrits fora de termini la samarreta i la resta d’obsequis que reben els participants inscrits fins avui.

Des de l’organització del Grifone Challenge Escanyabocs s’afirma que l’èxit de participació, any rere any, demostra la bona acollida que té la prova entre els amants de l’esport en la natura, així com l’encert en la seva fórmula i la solidesa d’aquest challenge alturgellenc.

I com en cada edició, l’Escanyabocs tindrà com a centre neuràlgic les instal•lacions del Parc Olímpic del Segre, lloc on tots els inscrits podran recollir els dorsals, els obsequis i obtenir tot tipus d’informació relacionada amb la prova.

Les proves

Com cada any, els participants han pogut escollir entre les diferents modalitats que ofereix el Grifone Challenge Escanyabocs. Per dissabte, 19 de maig, a les 9.30 hores, s’iniciarà el triraid, una prova d’iniciació als raids d’aventura. A les 17 hores, la Vertical Quiri, la cursa de quilòmetre vertical que surt de Noves de Segre. I a les 21.30 hores, l’orientació nocturna pels carrers de la Seu. Diumenge, 20 de maig, se celebraran dues proves: la caminada de marxa nòrdica, a les 9.30 hores, i la pedalada popular a les 9 del matí.

Entre els participants, una trentena han triat participar en la modalitat de l’Escanyabocs de Ferro, la prova combinada i de caire competitiu que engloba el raid, la vertical Quiri, l’orientació i la pedalada. Aquesta prova és un repte només a l’abast dels més valents.

Una de les novetats d’aquesta edició, amb l’objectiu de potenciar el planter de joves esportistes de la zona i del país que pugen amb força en aquestes modalitats esportives, s’ha inclòs l’Escanyabocs de Ferro Júnior, per a atletes de 14 a 18 anys. En aquesta prova ja s’hi han inscrit 5 joves ‘valents’.

Altres novetats

L’organització de l’Escanyabocs ha muntat una prova pilot organitzant, al voltant d’aquest esdeveniment esportiu de l’Alt Urgell, una fira d’exposició i venda de material relacionat amb els esports outdoor i de productes de la zona.

A més, per aquesta edició s’ha programat com a activitat cultural vinculada al món de la muntanya la incorporació d’un passi de curtmetratges del Festival Picurt relacionats amb el nostre territori. L’activitat tindrà lloc demà divendres, 18 de maig, a les deu de la nit, a la sala de Sant Domènec, just el dia abans d’iniciar-se l’Escanyabocs 2012.

Així doncs, enguany l’Escanyabocs ofereix la projecció de dos curtmetratges que han participat en el darrer Festival Picurt d’Ortedó: ‘Home tranquil, formatge artesà’, d’Albert Galindo. Aquest curt ens explica la vida d’un pastor i formatger artesà del Baridà. L’altra projecció serà ‘Els rastres del Tethys’, un documental de Josep Maria Castellví sobre espeleologia i exploració subaquàtica a la Font Bordonera d’Organyà.

D’altra banda, l’organització també posa a disposició dels participants que ho desitgin un servei de guarderia per a infants, per tal que ningú no hagi de renunciar a participar en cap prova.

TOTES LES NOTÍCIES