El Grifone Challenge Escanyabocs 12 es presenta a Barcelona

La cinquena edició del Grifone Challenge Escanyabocs 2012 -que tindrà lloc el cap de setmana del 19 i 20 de maig a la Seu i a l’alt Urgell- s’ha presentat recentment a Barcelona a càrrec de la campiona de raids d’aventura i organitzadora d’una de les proves d’aquest esdeveniment esportiu, Emma Roca.

Aquesta presentació ha tingut com a objectiu donar a conèixer la prova entre els practicants d’activitats outdoor de la capital catalana. La presentació ha tingut lloc a la botiga Intempèrie, establiment especialitzat en els esports a l’aire lliure i col·laborador de l’Escanyabocs.

En aquesta presentació, Emma Roca va parlar sobre les conseqüències que l’exercici físic té sobre la salut i les pautes que cal seguir per obtenir resultats positius. En aquest sentit, la campiona catalana va posar l’Escanyabocs com a prova que comprèn les característiques idònies per aconseguir aquests beneficis saludables.

Participació

D’altra banda, cal remarcar que a poc més d’una setmana que s’iniciï el Grifone Challenge Escanyabocs 2012 ja s’han superat les 625 sol·icituds individuals i les 900 participacions.

Segons l’organització d’aquesta prova multiesportiva a la muntanya, aquestes dades es preveu que es poden superar les xifres de participació de la darrera edició que van superar els mil participants. “Això demostra la gran acceptació que l’esdeveniment de la Seu d’Urgell té entre els aficionats als esports a la natura”, ha manifestat regidor d’Esports de l’Ajuntament urgellenc, Lluís Biosca.

La Seu d’Urgell: esport i cultura

Amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar el potencial que la Seu i l’Alt Urgell presenten com a escenari idoni per a la pràctica d’esports a la natura i alhora associar-la a d’altres manifestacions del nostre territori, l’Escanyabocs 2012 presenta dues iniciatives culturals vinculades al Pirineu.

Així doncs, enguany l’Escanyabocs ofereix la projecció de dos curtmetratges que han participat en el darrer Festival Picurt d’Ortedó: ‘Home tranquil, formatge artesà’, d’Albert Galindo. Aquest curt ens explica la vida d’un pastor i formatger artesà del Baridà. L’altra projecció serà ‘Els rastres del Tethys’, un documental de Josep Maria Castellví sobre espeleologia i exploració subaquàtica a la Font Bordonera d’Organyà. La projecció dels dos films tindrà lloc a la sala de Sant Domènec de la Seu d’Urgell, el divendres 18 de maig a partir de les deu de la nit.

Dorsals de col·leccionista

A més a més, en aquesta edició, l’Escanyabocs enceta una proposta de col•laboració amb artistes locals per tal que dissenyi els dorsals que es lliuraran a tots els participants. L’objectiu és agermanar el món de l’esport amb el de la creació en arts plàstiques.

En aquesta primera experiència, el disseny dels dorsals ha anat a càrrec de la creadora urgellenca Mireia Faus. Aquesta iniciativa té com a objectiu que en properes edicions altres creadors de la Seu i comarca facin les seves propostes per a crear una sèrie de dorsals “de col·leccionista”.

Altres novetats

I com ja es va explicar en la presentació d’aquesta cinquena edició de l’Escanyabocs, enguany la prova presenta algunes novetats com una fira comercial amb venda outlet de material tèxtil i tècnic i presència d’artesans agroalimentaris de la comarca, al Parc del Segre; un servei de guarderia per a fills i filles de participants, de manera que ningú no es perdi cap de les proves de l’Escanyabocs; l’Escanyabocs de Ferro júnior, per a atletes de 14 a 18 anys i com a incentiu per al planter d’esportistes de muntanya de casa nostra; i els participants també podran triar entre tres circuits de BTT per tal que tothom trobi el repte que millor s’ajusti a les seves capacitats.

Diumenge al matí, un cop finalitzades les proves, es farà el tradicional àpat de germanor per a tots els participants i un sorteig de material i obsequis

Les inscripcions segueixen obertes a www.escanyabocs.com fins al dijous dia 17 de maig. Els 800 primers inscrits rebran una samarreta tècnica de Grifone i un obsequi de l’organització.

TOTES LES NOTÍCIES