El grau de perill d’allaus se situa en nivell fort

El Govern informa de l’estimació del grau de perill d’allaus per demà, dimarts 17 d’abril, així com de la tendència posterior:

1.-Estimació del grau de perill d’allaus: nivell 4 (FORT).

Conseqüències fora pista / recomanacions:

Condicions desfavorables. Es requereix molta experiència en l’apreciació del perill d’allaus. Nombroses allaus espontànies de neu recent i plaques, de tamany mitjà. Nombroses plaques inestables.

Previsió meteorològica fins dimarts al vespre:

-En altitud, vent de moderat a fort de nord (fins a 100 km/h), després és moderat i de nord (40 a 60 km/h). -Temperatura isoterma 0º C, de 1.200 m a 1.500 m. Temperatures fredes amb mínimes de -7 a -5 º C la nit del dilluns. Les temperatures màximes en ascens amb màximes a 1.500 m de 7 a 9 graus. -Algunes precipitacions esperades, amb límit pluja / neu a 1.800 m, després a 1.500 m.

Condicions d’innivació:

-A 2.500 m, als vessants nord: es mesura 190 cm de neu. -A 2.000 m, als vessants sud: es mesura 35 cm de neu. -La neu de superfície és variable: neu pols el matí i es va humificant durant la jornada. -La capa de neu subjacent es presenta a 1.800 m en el vessant Nord i a partir dels

2.200 m en el vessant Sud.

Estabilitat del mantell nival:

-A les darreres 24 h ha nevat a les fons de les valls. Cap a 2.000 m han caigut entre 20 i 50 cm de neu, a sobre una capa petita de neu recent. Els vents forts de nord oest transporten actualment aquesta neu formant acumulacions importants i nombroses, sobre tot en l’entorn de les cimeres. -Amb el retorn del sol i la pujada de temperatures, s’esperern nombroses allaus espontànies de neu recent i placa més o menys humida. L’antica subcapa és en general prou sòlida per no ser emportada, però les acumulacions de neu recent són suficients per donar algunes allaus importants.

2.-Tendència del grau de perill d’allaus: a la baixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.