Aquest dimecres, 14 de març, s’inicia la temporada de pesca 2018 amb l’obertura als acotats intensius de l’estany d’Engolasters i del riu d’Ós, i a l’acotat sense mort del riu Gran Valira. La temporada 2018 presenta diverses novetats. Així doncs, la totalitat del riu Gran Valira, des de la confluència dels rius Valira d’Orient i Valira del Nord fins a la frontera del riu Runer, està definit com a acotat de pesca sense mort. També es modifica el sistema de pesca sense mort autoritzat a l’acotat sense mort del Gran Valira. Aquí la pesca sense mort s’hi practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. Els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l’aigua. El port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats són obligatoris. Aquesta temporada, com a novetat també es crea l’acotat sense mort del riu d’Incles (Canillo), des del pont de la Baladosa fins al pont del Llarg. Cal tenir present que la pesca als rius del principat, i als altres acotats de pesca en riu s’obrirà el 7 d’abril.

D’altra banda, el dissabte dia 16 de juny, s’iniciarà la temporada en els estanys, llacs i la resta d’acotats, entre els quals es troben l’acotat sense mort de l’estany de Creussans (Ordino) i l’acotat intensiu de l’estany de Les Truites (Comapedrosa, La Massana). La pesca sense mort s’hi practica únicament mitjançant l’ús d’esquers artificials d’un sol ham, i l’ham ha de ser sense arpó o amb l’arpó xafat. Els exemplars capturats han de ser retornats vius immediatament a l’aigua. En aquest cas, el port i l’ús del salabret per extreure de l’aigua els peixos capturats també són obligatoris.

Per a tota la temporada la llicència de pesca de temporada està composta pel Carnet de Pescador, que és personal i intransferible, i pel rebut de pagament de la llicència de la temporada en curs. La tinença i el port d’aquest dos documents són obligatoris per practicar la pesca tant pels pescadors andorrans, residents i no residents. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada