cinca-1Com l’oposició i els comuns, el Govern també veu indicis d’inconstitucionalitat en les noves potestats que l’anomenada ‘regla d’or’ vol donar al Tribunal de Comptes. I així s’ha fet palès en el criteri, fet públic avui, a la proposició de llei demòcrata. Un criteri positiu, però amb matisos, com ara aquest. En el redactat, el Govern també indica que el límit d’endeutament que es vol marcar mitjançant el PIB podria dificultar el compliment de la llei. Cinca ha afegit que aquests matisos es poden solucionar en el treball d’esmenes al Consell General.

Alguns dels dubtes emesos tant per l’oposició parlamentària com pels comuns també els comparteix el Govern. Veuen possibles indicis d’inconstitucionalitat en les noves potestats que la proposició de llei demòcrata dóna al Tribunal de Comptes, un tribunal que, entre d’altres, podria inhabilitar càrrecs electes i de designació política. El ministre portaveu assegura que la Carta Magna especifica clarament aspectes relacionats amb els càrrecs electes i del Govern. “Que el Tribunal de Comptes pugui inhabilitar càrrecs electes d’altres institucions que tenen molt ben definides les seves competències no sembla la fórmula ideal de la manera que està plantejada”, afirma Cinca. Creu, però, que “és fàcilment solucionable”.

Un altre dels aspectes que es posen en dubte en el criteri del Govern és la problemàtica que pot generar el límit que es marca en la limitació de l’endeutament relacionat amb el PIB, el text legislatiu indica que no ha de superar el 40% del producte interior brut. El Govern demana un canvi en aquest article que permeti adaptar-lo en funció de la situació econòmica. L’executiu veu positiu que les administracions controlades hagin de presentar un marc pressupostari pel temps del seu mandat, però avisa que obligarà a portar una planificació i una reordenació de prioritats.

Finalment també es demana que el text legislatiu especifiqui que la normativa també afecta el Consell General i els òrgans dependents, com el Tribunal Constitucional o el Consell Superior de la Justícia.

1 comentari

  1. L’inefable ministre Cinca ens podria explicar: Perquè DA va enganyar amb l’IRPF?; Perquè al govern li ha faltat reflexes amb el cas Pujol?; Perquè DA ha estat incapaç de fer un heliport?; A qui afavoreix la modificació de la Llei de protecció del patrimoni?; Perquè no van dir als funcionaris que els modificarien les condicions de jubilació?; Perquè han contractat un assessor extern a raó de 14000€ mensuals (pis a part)?; Perquè complements de retribució afegits d’escàndol?; Perquè no donen solució al matrimoni homosexual i a l’avortament?…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada