El  text de la nova llei de la Funció Pública encara la recta final de la seva elaboració amb el debat en el si de la comissió consultiva. El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha indicat que encara és susceptible de ser millorat, però que hi ha aspectes essencials del projecte difícils de modificar, com són les mesures per acotar l’impacte econòmic i fer sostenible el cos de la Funció Pública. Entre aquestes mesures hi ha l’augment de la periodicitat dels complements salarials, passant de triennis a quinquennis. D’altra banda, el Govern ha atorgat 20 hores més als representants sindicals per tal que puguin preparar i participar en les reunions de la comissió consultiva.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat aquest dimecres a la roda de premsa posterior al consell de ministres que, tot i que encara hi ha aspectes de la nova llei de la Funció Pública que es poden millorar durant les reunions de la comissió consultiva que s’han iniciat aquesta setmana, hi ha “qüestions essencials que formen part de l’essència del projecte” que són “difícils de modificar”. En concret, Cinca ha parlat de les qüestions que primen de manera més significativa, com són la carrera professional i les mesures adoptades per acotar l’impacte econòmic i donar sostenibilitat a la Funció Pública. Una de les mesures que s’engloben dins d’aquest paquet és l’augment de la periodicitat dels complements salarials, passant de triennis a quinquennis. Amb tot, Cinca ha assegurat que, tot i que el Govern vol mantenir les mesures per no tenir creixements de despesa insostenibles, alhora es poden oferir avantatges que millorin la qualitat de vida dels treballadors i la seva perspectiva professional.

D’altra banda, el Govern ha aprovat aquest dimecres un crèdit horari extraordinari de 20 hores per tal que, precisament, els representants sindicals puguin preparar i participar en les reunions de la comissió consultiva. De fet, Cinca ha indicat que des que es va iniciar el treball de la llei, fa sis mesos, els representants dels treballadors han disposat de 20 hores mensuals suplementàries per dedicar a aquesta tasca, a més de les 50 hores mensuals disponibles per a les diferents tasques sindicals.

La voluntat del Govern és tancar el projecte de llei i entrar-lo a tràmit parlamentari durant el mes de novembre.

ANA

1 comentari

  1. Doncs jo ho veig molt fàcil Cinca. Aprofiti els funcionaris que té i si els valora tant com vostè és valora a vostè mateix obtindrà resultats meravellosos pel meu país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada