El Govern valora limitar l’augment de l’IPC als lloguers el 2023

Finestres d'uns pisos
Hi ha la possibilitat de congelar, un any més, el preu dels lloguers (arxiu)

El Govern es planteja limitar l’increment de l’IPC als lloguers a través de la llei de mesures urgents per a l’habitatge. Tot plegat vist l’augment continuat de l’índex de preus al consum amb una mitjana el gener del 2023 que podria superar el 5%. Amb tot, no és una decisió definitiva. L’executiu tampoc descarta tornar a obligar per llei a augmentar l’IPC a aquells salaris inferiors al salari mitjà.

La llei de mesures urgents per a l’habitatge enfila la recta final de la seva redacció amb una qüestió important encara per determinar: la possibilitat que inclogui un topall en l’augment de l’IPC als lloguers. Un índex que el gener del 2023, moment en que s’hauria d’aplicar, podria ser superior al 5%. El que sembla que tenen més coll avall al Govern és renovar un any més la congelació dels lloguers.

Tot plegat s’haurà de decidir les properes setmanes ja que la voluntat és entrar aquesta llei a tràmit parlamentari abans de Meritxell i que es pugui votar aviat perquè tant propietaris com llogaters sàpiguen l’abans possible les regles del joc a partir de l’1 de gener.

Des de Govern s’ha afegit que de créixer la inflació per sobre de les previsions es podria fer alguna modificació abans de final d’any. 

TOTES LES NOTÍCIES