ordino-studiosEl ministre portaveu del Govern, Jordi Cinca, ha explicat que aquest any es va denegar una nova demanda de finançament avalat pel Govern feta per Ordino Studios. Segons ha indicat, després d’haver avalat tres préstecs de 250.000 euros cada un, perquè es considerava que el projecte tenia solidesa, la darrera demanda, que es va rebre entre finals del primer trimestre i principis del segon trimestre del 2013, es va denegar perquè ‘es va veure que l’empresa tenia dificultats’. D’altra banda, el ministre ha reconegut que un cop vist el resultat es veu que ‘si no ho haguéssim fet, no ens hauríem equivocat’, però que no es pot confondre el paper de l’Estat amb el del finançador, ja que la intenció d’aquests programes és permetre que prosperin projectes que tenen solidesa i que sinó no veurien la llum.

Després que la productora audiovisual Ordino Studios anunciés als seus treballadors el tancament de l’empresa, i donant per fet que es declararà la fallida d’aquesta, el Govern ha respost als darrers esdeveniments.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha explicat que a banda d’estar pendents del procés de fallida i de la intenció de personar-se a la Batllia per intentar recuperar els 750.000 euros que va avalar a la productora, ‘no podem fer res més’.

Respecte al motiu pel qual la comissió d’adjudicació de préstecs va decidir atorgar tres finançaments de 250.000 euros avalats pel Govern, Cinca ha indicat que es va considerar que hi havia prou elements per creure que el projecte era sòlid i estava prou ben preparat. És la societat que ha rebut de moment més finançament avalat pel Govern, però un cop s’han vist els resultats ‘es veu que si no ho haguéssim fet no ens hauríem equivocat’, i ha afegit que quan hi va haver motius per dubtar ja no es van concedir més ajuts.

De fet, ha explicat que entre finals del primer trimestre d’aquest any i principis del segon trimestre, l’empresa va presentar una nova sol·licitud d’aquests crèdits de finançament preferent per poder seguir amb els capítols de la sèrie que estava produint. En aquest cas, però, ‘es va veure que tenia dificultats’ i que el projecte no tenia la mateixa solidesa, i per això se li va denegar.

D’altra banda, respecte a la possibilitat de recuperar els diners que el Govern haurà de pagar al banc com a aval de la productora, que són 750.000 euros, Cinca ha indicat que cal esperar a què es produeixi tot el procés de fallida i que es liquidin els actius de l’empresa. Ha reconegut, però, que es pot intuir que ‘difícilment els actius de la societat poden fer front al total dels seus deutes’.

Quant a la queixa que s’ha fet des de l’Associació de productores, tal com publica aquest dimecres el Diari d’Andorra, pel fet que Ràdio i Televisió d’Andorra hagi adjudicat la producció del Club Piolet a extreballadors d’Ordino Studios sense fer un concurs, Cinca ha assegurat que és un procediment legal. Ha explicat que com a societat anònima, tot i que participada al 100% pel Govern, no té l’obligació de contractar mitjançant concurs públic. De fet, ha opinat que algunes de les productores de l’associació han de saber això perquè també han estat contractades sense passar cap concurs. Segons ha dit, dubta que s’hagi fet mai cap concurs públic des de RTVA i ha afegit que la responsabilitat de la direcció era garantir la continuïtat de la seva programació i entén que s’ha fet de la millor manera.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada