El Govern treballa en la contenció i localització de l’origen d’un vessament d’hidrocarbur al riu d’Incles a la zona del Palinqueró, així com en la seva quantificació. A la zona del vessament s’han desplaçat diferents tècnics i inspectors dels departaments de Medi Ambient i del departament d’Indústria, així com el cos de Bombers i de Protecció Civil.

Concretament, els tècnics de Medi Ambient i Bombers s’han desplaçat encordats per l’interior del riu Incles durant aquest matí. A hores d’ara ja s’ha localitzat l’aflorament de gasoil i es treballa actualment la localització de la font del vessament.

D’altra banda, les inspeccions dels tècnics d’Indústria s’han centrat en els diferents dipòsits de la zona susceptibles de poder haver originat el vessament. En aquest sentit, la quantitat de neu acumulada a aquesta zona dificulta les tasques de localització.

Les mesures de contenció van iniciar-se en el moment en què es va percebre el vessament, dilluns a la nit, i han consistit en la col·locació de material absorbent al riu Incles per part dels Bombers per minimitzar l’impacte, així com en l’extracció de l’hidrocarbur contingut a la presa de Ransol.

No es descarta que l’hidrocarbur detectat tingui com a origen el vessament que es va produir el passat mes de febrer a una urbanització de la Vall d’Incles. En aquest cas, tot i les perforacions realitzades als voltants de l’edifici afectat, no es va localitzar el gasoil vessat, que no va afectar el riu.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada