Jordi Cinca ha declarat que el projecte de pressupost per al 2014 s’entrarà a tràmit parlamentari la primera setmana d’octubre. El ministre espera així arribar a finals d’any amb el pressupost aprovat i ja publicat. L’objectiu és que la despesa estigui al voltant dels 400 milions d’euros, dels quals no més de 300 milions estiguin dedicats a la despesa corrent.

El titular de les finances públiques ha assegurat també que ja tenen un primer esborrany de document a partir de les propostes que els han fet arribar des dels diferents departaments, però que ‘encara hi ha molt camí a fer’.

Així, ha dit que el Pressupost per al 2014 donarà continuïtat als objectius que es van marcar al principi de la legislatura, és a dir, ‘estabilitzar les despeses a l’entorn dels 400 milions d’euros’. D’aquest, ‘intentar està per sota dels 300 milions’ destinats a la despesa corrent, és a dir, els capítols I, II, III i IV, mentre que la resta anirà a les inversions i les transferències de capital, entre les quals s’hi troben com a partida principal les transferències als comuns.

Pel que fa a les transferències als comuns, ha dit que es tracta d’una partida creixent, ja que els ingressos de l’Estat van incrementant i ha afirmat que ‘entre el pressupost del 2012 i les previsions que ara tinc per al 2014 hi ha més de 20 milions d’euros d’increment’.

Cinca ha dit, a més, que tant pel que fa a les partides d’àmbit social com la d’educació no patiran retallades i estaran en els nivells dels darrers anys.

Pel que fa als ingressos, el ministre ha assegurat que ‘el pressupost del 2014 és el primer que ens començarà a donar una visió real del que cal esperar de la implantació del marc fiscal. ‘No encara una visió totalment certa’, ha afegit, perquè el 2014 encara no tindrà efectes l’IRPF, però sí que ‘tindrem dos efectes que ens donen una visió realista’ com són l’Impost de Societats i l’Impost d’Activitats Econòmiques, així com el trànsit de l’IMI a l’IGI.

Adjudicacions

L’empresa Copsa, per un import de 617.782 euros, serà l’encarregada de la remodelació de l’avinguda Rocafort de Sant Julià de Lòria. Aquests treballs han de comportar una millora de la capacitat dels desaigües de la CG1 des del Comú lauredià i l’edifici del Ministeri d’Educació i fins el carrer Isidre Valls.

Les obres també inclouen l’eixamplament de les voravies de l’avinguda amb la millora de la senyalització vertical i la retirada del pòrtic que indica el sentit de circulació dels carrils.

L’empresa adjudicatària s’ha compromès a realitzar aquestes obres en un termini de 29 setmanes. Del total del cost de l’obra, el Govern es farà càrrec del col·lector de pluvials de la CG1 (94.586 euros) i de la resta d’obres (439.723 euros), mentre que els treballs de la xarxa separativa d’aigües aniran a càrrec del Comú de Sant Julià de Lòria (83.473 euros).

El Consell de Ministres també ha adjudicat a l’empresa Gassó Auditors els treballs de diagnòstic dels procediments de control intern i de la situació patrimonial, financera i econòmica de les entitats esportives que reben ajudes públiques del Govern, ja siguin subvencions o transferències. Aquests treballs tindran un cost de 20.640 euros i les conclusions han de permetre determinar per ordre de prioritat les mesures correctores a implementar com a pla de millora.

D’altra banda, el Govern ha licitat la primera fase de rehabilitació de Casa Rossell d’Ordino per un valor de 80.000 euros i un període d’execució de dos mesos. El concurs públic preveu l’actuació en les dues zones que s’han considerat prioritàries: la casa del masover i les corts de l’era gran. Entre d’altres actuacions, s’ha de refer la teulada, rehabilitar el forjat intermedi, i restaurar l’escala interior i els tancaments exteriors practicables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada