lopez 1

El Govern ha emès un criteri negatiu a la proposició de llei de reactivació del comerç presentada a principi d’octubre pel grup parlamentari socialdemòcrata. El ministeri d´Economia considera que les mesures que proposa el text socialdemòcrata no tenen cap efecte sobre la reactivació comercial i que alguns punts topen amb normatives que ja existeixen. Un fet que l´executiu creu que podria confondre tant el comerciant com el consumidor.

La proposició de llei socialdemòcrata que va entrar a tràmit parlamentari a principi de mes proposa, entre d´altres, establir un procés simplificat per a les importacions comercials petites o limitar les comissions bancàries en l´ús de les targetes de crèdit.

El text, però, no ha rebut el suport del Govern que, en el seu criteri, diu que no comparteix la motivació del text ja que considera que tindria una afectació molt negativa en l´activitat comercial.

A més, el Govern dubta que les mesures que preveuen els socialdemòcrates a la llei, com ara la regulació de les comissions bancàries, el procés simplificat per a expedicions comercials o la creació de taules de turisme i comerç, siguin efectives. De fet, apunten, fins i tot, que algune d’aquestes mesures no requereixen de cap regulació per llei.

El Govern va més enllà i assegura que algunes mesures podrien arribar a perjudicar el comerciant o consumidor, ja que topen amb regulacions ja existents.

Finalment, pel que fa a l´establiment de límits en les comissions bancàries per a operacions amb targetes, el Govern reconeix que estan basats en la legislació europea, però que aquesta encara està en procés de tramitació. Alerta, però, que la proposició de llei no diferencia entre les operacions amb targetes nacionals i estrangeres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada