El Consell de Ministres va aprovar ahir, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la demanda de subvenció rebuda per part de la Unió de Ràdio Aficionats Andorrans (URA) de 6.750 euros.

Es recorda que el 9 de novembre del 2016, el Govern va aprovar la declaració d’utilitat pública l’associació Unió de Radioaficionats Andorrans que té 36 anys d’antiguitat i és membre de l’organisme mundial de radioaficionats. Des de l’any 1982, col·labora en nombroses ocasions amb diferents institucions del Principat, com el Protecció Civil o el Departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments d’Andorra, entre d’altres.

La Unió de Ràdio Aficionats Andorrans juga una tasca fonamental de gestió de les comunicacions via ràdio que realitza aquesta associació, com la de l’any 1982 durant els aiguats que van afectar el Principat i que va inutilitzar la infraestructura nacional de telecomunicacions.

Les finalitats més rellevants que actualment desenvolupa la URA a Andorra són: la gestió de les estacions automàtiques i repetidors que donen cobertura nacional i als països veïns, els quals són eines estratègiques en casos d’emergències; ser l’òrgan consultiu i informatiu en la matèria de radioafició; desenvolupador de la radioafició al Principat; fomentar l’ús de les noves tecnologies al Principat; i organitzar esdeveniments diversos en l’àmbit de la radioafició a Andorra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada