El Govern se suma a la Transpirenaica Social i Solidària

La secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll i el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, han participat aquest matí a les activitats organitzades a Andorra en el marc de la Marxa per la Inclusió Social, Transpirenaica 2016. La Transpirenaica Social i Solidària (TSS) permet a joves amb risc d’exclusió social viure una experiència socioeducativa transformadora en un entorn privilegiat com són els Pirineus.

L’esperit d’aquesta iniciativa, iniciada l’any 2013, està promoguda per la “Fundació Formació i Treball” (FIT) de Catalunya sota la premissa “Caminar pels Pirineus per formar part d’un repte de transformació social”. L’Àrea de Suport al Jove Tutelat i Extutelat del Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, ha donat suport a aquesta causa social i solidària dins la seva política de participació en les iniciatives i projectes que tenen a veure amb la inserció social i l’autonomia dels joves en risc d’exclusió social.

En aquesta quarta edició el fil conductor del repte se situa entorn “Refugiats, Migracions i Hospitalitat”. Durant 42 dies, 300 joves en situació vulnerable compartiran experiències conjuntament amb 200 professionals i organitzacions socials, en una singladura de 800 km d’intercanvi i inclusió.

En el seu pas per Andorra els joves i professionals han pogut fer una ruta a peu des de la parròquia d’Escaldes- Engordany fins a l’Estany de la Pera. Abans han gaudit d’una Masterclass i un esmorzar de germanor a l’Hotel Tudel.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.